Bundan sonra cenazeler ücretsiz taşınacak

Bundan sonra cenazeler ücretsiz taşınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en zor günlerinde cenaze işlemlerini hızla gerçekleştirebilmek için 2014 yılının sonunda başlattığı ‘havayoluyla ücretsiz taşıma’ hizmetine ilişkin Türk Hava Yolları ile yeni bir anlaşma daha yaptı.

Karayoluna göre hem maliyet hem de zaman açısından ekonomik faydaları olan uygulamayla, bugüne kadar toplam 1395 cenaze ailelerine ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi, yenilenen ihaleyle yıl sonuna kadar 500 cenazenin daha naklini sağlayacak. 

Havayolu ile cenaze nakil hizmetinin  İzmir Adnan Menderes Hava Limanı’ndan Türkiye’de hava limanı bulunan 41 şehire ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Defin Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilileri,  “Havayolu ile ücretsiz olarak cenaze taşıma hizmetiyle amacımız, vatandaşlarımızın acılı günlerinde imkanlar dahilindeki her türlü kolaylığı sağlamak, aynı zamanda iklim koşullarını da göz önüne alarak cenazelerin en kısa zamanda memleketlerine ve ailelerine ulaştırılmasıdır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, havayolu ile taşınan cenazelerde kullandığı tek kullanımlık tabutları ise Yeni Şakran Cezaevi’nde yaptırıyor.

haberekspres.com.tr

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.