Bu hattın yolcuları bilgilenerek yolculuk yapıyor

Bu hattın yolcuları bilgilenerek yolculuk yapıyor

Adapazarı, Yenikent Camili Mahallesi arasında çalışan minibüslerde 'Güzel düşün, güzel konuş, güzel yaşa' sloganı ile yeni bir uygulama başlatıldı....

Adapazarı, Yenikent Camili Mahallesi arasında çalışan minibüslerde 'Güzel düşün, güzel konuş, güzel yaşa' sloganı ile yeni bir uygulama başlatıldı.

Sait Faik Abasıyanık İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı ve aynı zamanda Yenikent Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyesi Şebnem Şenlen Eriş'in fikir sahibi olduğu bu proje, yolcuların da beğenisini kazandı. Eriş, Adapazarı-Camili arasında minibüsle yapılan 20-25 dakikalık yolculuğun verimli hale getirilmesiyle ilgili böyle bir fikir geliştirdiğini söyledi.

Yapılan yolculuk esnasında, eğer yanında kitap yoksa veya yanında oturan kişiyle bir sohbet yapmıyorsa zamanın boşa geçtiğini fark ettiğini ifade eden Eriş, "Gözüm, minibüsteki boş alanlara takılıyordu. 'Burada bir şeyler yazsa en azından onu okurdum, vakit daha anlamlı geçerdi diye düşündüm' sonrasında da kısa ama güzel sözlerin insanları bıktırmadan okumaya özendireceğini düşündüm. Camili Muhtarımız Yunus Özçelik'le düşüncemi paylaştım. Yunus Bey'in de olumlu yaklaşımıyla harekete geçerek güzel sözlerden oluşan kâğıtlarımızı alıp Camili minibüs durağını ziyaret edip konuyu paylaştık ve sağ olsun onlar da çok memnun olup uygulamaya geçebileceklerini söylediler. Bu uygulamayla yolcular seyahat esnasında rahatlıkla güzel yazılar okuyarak, yeni bilgiler edinmiş, güzel sözlerin üzerlerinde bıraktıkları etkiyle mutlu bir şekilde arabadan iniyorlar. Daha şimdiden güzel tepkiler aldık." diye konuştu.

HADİSLER DE VAR

Peygamber Efendimiz'e (sas) ait hadislerin de bulunduğu dolmuşlara asılan bazı sözler şöyle: "İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in (sas) O'nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe'ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak".

"Resulullah'a (sas) Kadir Gecesi (Ramazan'ın neresinde?) diye sorulmuştu. O (sas), Ramazan'ın tamamında" diye cevap verdi. Oruç perdedir. Biriniz bir gün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa 'ben oruçluyum' desin (ve ona bulaşmasın)."

"İyilik, insanlık san'atıdır. Güneş, ışık ve sıcağında başkalarını faydalandırmak için kendine yalvarılmasını beklemez. Sen de güneş gibi ol, beklenilen iyiliği istenilmeden yap. İyilik, insanları birbirine bağlayan altın zincirdir. İnsan, hayatında yaptığı iyilikler kadar mutlu olur. Her şeyden önce iyi olalım, ondan sonra mutlu oluruz. İyilik yapma kabiliyetinde olup da yapmayan insan suç işlemiş sayılır. Her türlü kötülüğü yapmaya muktedir iken kötü bir şey yapmamak; işte budur iyilik. Vahşi hayvan tuzakla, ademoğlu iyilikle avlanabilir. Fenalığa mani olmak da iyilik yapmak sayılmaz mı? Yalnız iyilik yapmak yetmez, iyiliği zerafetle yapma da lazımdır."

LOJİPORT 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.