Brüksel'deki saldırı sonrası THY 2 seferini iptal etti

Brüksel'deki saldırı sonrası THY 2 seferini iptal etti

Brüksel'deki havalimanında yaşanan terör saldırısı nedeniyle piste iniş yapamayan uçaklar Amsterdam'a yönlendirildi. Saldırı sonrası 2 Brüksel seferini iptal eden THY, cuma gününe kadar bilet satışını da kapattı.

Brüksel Havalimanı'ndan 2 farklı patlama meydana geldi. Yaşanan olayın ardından havalimanı iniş ve kalkış trafiğine kapatıldı. Buraya inmesi planlanan uçaklar Hollanda’ya yönlendirildi. Brüksel'den yönlendirilen uçaklar için Amsterdam’daki Schiphol ile Maastricht’teki Aachen/Maastricht havalimanlarında pistler ayrıldı. Her iki havalimanına bu kapsamda şimdiye kadar 30 uçağın indiği belirtildi. Havada tur atan uçaklar 'flight radar'a böyle yansıdı:

THY'NİN BRÜKSEL UÇAĞI HAVADA
Türk Hava Yolları'nın bu sabah 08.05'te Atatürk Havalimanı'ndan Brüksel seferini yapmak üzere kalkan tarifeli TK 1937 sefer sayılı uçağının 10.42'de iniş yapması planlanıyordu. Bu uçak da gelişmeler üzerine Amsterdam'a  yönlendirildi.

BRÜKSEL'DEKİ UÇAK GÜVENLİ HANGARDA
Brüksel seferini yapan THY'nin TK 1937 sefer sayılı uçağı da Holanda'nın Amsterdam Schipol havaalanına indi. THY yaptığı açıklamada Brüksel Havalimanı'nda bulunan bir diğer THY uçağının güvenli bir hangara çekildiğini duyurdu.

THY İKİ SEFERİNİ İPTAL ETTİ
THY, patlama nedeniyle bugün Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından yapacağı iki seferi karşılıklı iptal ettiğini duyurdu. THY'nin gün içerisinde yapılacak diğer seferleri hakkında Brüksel'deki meydanın durumuna göre değerlendirme yapılacağı öğrenildi.

BRÜKSEL BİLETLERİ SATIŞA KAPATILDI
Ayrıca İstanbul-Brüksel arasında bilet satışı da 24 Mart 2016 tarihine kadar kapatıldı. Bugün, yarın ve Perşembe günündeki seferler için THY İstanbul-Brüksel arasında rezervasyon ve bilet satışı kabul etmiyor.

İNGİLTERE'DEN DEMİRYOLU SEFERLERİ DE İPTAL
Ayrıca Britanya ile anakara arasındaki demiryoluni işleten Eurostar da Brüksel'e seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.