Brüksel'de havaalanı ve metroda patlama

Brüksel'de havaalanı ve metroda patlama

Belçika'da Brüksel Havalimanı'nda iki patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu yerden dumanlar yükselirken en az 2 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı. Patlamadan kısa bir süre sonra 3'üncü patlama sesi de Brüksel metrosundan geldi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda sebebi bilinmeyen iki patlama yaşandı. Belçika resmi televizyonu saldırılarda "çok sayıda" kişinin öldüğünü duyurdu.

Belçika'da Brüksel Havalimanı'nda iki patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu yerden dumanlar yükselirken resmi olmayan açıklamalara göre en az 2 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı. 

SİLAHLA DA ATEŞ EDİLDİ
Patlamadan önce silahla ateş edildiği de iddialar arasında. Yetkililer, terör saldırı olduğunu ifade ediyor.

APRON VE TERMİNAL BİNASINDA PATLAMA
Patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasında meydana geldi. Bir görgü tanığı patlamalardan birinin American Airlines'in bürosunun bulunduğu yerin yakınında olduğunu iddia etti. 

Binanın dış camlarının tamamen kırıldığı, havalimanı tavanında kısmi çökme meydana geldiği ifade ediliyor. 

OTEL HASTANEYE ÇEVRİLDİ
Patlamanın ardından havalimanı karşısında bulunan otel, sahra hastanesine çevrildi. Yaralıların tedavisi burada yapılıyor.Havalimanında bulunan yolcular ise güvenlik gerekçesiyle pistlere alındı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'na doğru giden tren seferleri durduruldu. Havalimanına giden tüm yollar da kapatıldı.

TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU
Zaventem Havalimanı'nda tüm uçuşlar durdurulurken, havalimanına gelmesi daha önce planlanan uçuşlar başka havalimanlara yönlendirildi. 

TWITTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMA
Zaventem Havalimanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Havalimanına gelmeyin, havalimanı boşaltıldı. Havalimanı bölgesinden uzak durun. Tüm uçuşlar iptal edildi" denildi.

PARİS SALDIRGANI BRÜKSEL'DE YAKALANMIŞTI
Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın başşüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

Zaventem Havalimanı, Başkent Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Patlamanın yaşandığı havalimanı geçen yıl 23 milyondan fazla yolcu kabul etti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.