Brisa'nın ilk çeyrek geliri belli oldu

Brisa'nın ilk çeyrek geliri belli oldu

Brisa, 2015 yılının ilk çeyreğinde tüm kanallardaki toplam satışlarını yıllık yüzde 5,3 artırarak, 389 milyon liralık gelir elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; Brisa'nın 2015 yılı ilk çeyreğinde tüm kanallardaki toplam satış adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 arttı. Böylece şirketin ilk çeyrek satış gelirleri 389 milyon lira, net dönem kârı da 28 milyon lira düzeyinde gerçekleşti. Brisa, 2015 yılının Ocak-Mart döneminde orijinal ekipman satış adetlerini ise bir önceki aynı dönemine göre yüzde 23 artırdı. Şirket ayrıca, yenileme pazarı satış adetlerinde de yüzde 21'lik büyüme yakaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, 2015 yılı ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Bu yıla liderliklerine yakışır bir başlangıç yaptıklarını belirten Bayman, tüm kanallardaki satış adetlerini artırdıklarını, binek ve hafif ticari araç lastikleri satışlarında da pazarın üzerinde büyüme kaydettiklerini anlattı.

Bayman, Lassa markasının ihracat performansının da geçen yılın aynı dönemine göre yükseldiğini ve Avrupa pazarlarında yüzde 14'lük artış kaydedildiğini vurgulayarak, şunları ifade etti: "Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50,4'lük bir artış yaşayan yurt içi otomotiv satışları ile orijinal ekipman satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23'lük artış yakaladık. Brisa olarak Avrupa'nın en büyük yedi lastik üreticisi arasında bulunuyoruz. Bu yıl içinde 110 milyon dolarlık yatırım yapmayı ve yılsonu itibarıyla yüzde 8-10 ciro artışı sağlamayı öngörüyoruz."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.