Brisa, enerji tasarrufunu 12’ye katladı!

Brisa, enerji tasarrufunu 12’ye katladı!

Faaliyetlerinin sosyal, ekonomik ve çevresel etkilerini şeffaflık ilkesiyle kamuoyuyla paylaşan Brisa, küresel raporlama standartlarına uygun olarak üçüncü sürdürülebilirlik raporunu 2014 takvim yılı için yayımladı.

2012 yılından beri tüm faaliyetlerinin sosyal, ekonomik ve çevresel etkilerini kamuoyuyla paylaşan Brisa, üçüncü sürdürülebilirlik raporunu 2014 takvim yılı için yayımladı. Brisa 2014 Sürdürülebilirlik Raporunu Küresel Raporlama Hareketi’nin (Global Reporting Initiative / GRI) G4 raporlama standardına uygun olarak (comprehensive) kapsamlı seviyede hazırlandı. Rapor, şirketin sürdürülebilirlikle ilgili konularda 2014 yılı içindeki performansını şeffaf bir şekilde paylaşırken, sürdürülebilirlik çalışmalarının dış denetimden başarılı bir şekilde geçmiş olduğunu belgeliyor.

BRİSA’DAN ÇEVRE KORUMAYA 850 BİN DOLAR YATIRIM
Çevresel sürdürülebilirlik yaklaşımı ile yasal zorunlulukların ötesine geçmeyi ilke edinen Brisa, operasyonlarının çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla geliştirilen projelere ve çevre koruma önlemlerine 2014 yılında yaklaşık 850 bin dolar tutarında yatırım yaptığını açıkladı. İklim değişikliğine karşı gelişen global trendleri takip ederek, enerji ve doğal kaynak kullanımını azaltmaya yönelik verimlilik projeleri ile üretimde ton başına enerji tasarrufunu 2008 yılına göre 12 kat arttırmayı başardı. Ton başına tehlikeli atık miktarında 2010’a kıyasla %31; su tüketiminde ise 2008’e göre %52 oranında düşüş sağlandı. Üretimde ton başına toplam karbon salımı ise 2005 yılına kıyasla %12,5 azaltıldı. Bandag hizmetiyle kaplanan lastik sayısında 127 bine ulaşan Brisa, ayrıca Profleet hizmetiyle yaptığı araç ve lastik bakımlarıyla %6 yakıt tasarrufu ve 7,5 milyon TL’ye varan lastik tasarrufu sağladı.

Brisa ve WWF Türkiye iş birliği ile 2013 yılında turna popülasyonunu koruma ve turnaların güncel durumunu ortaya koyma amacıyla Çukurova Deltası’nda başlatılan “Turnalar Hep Uçsun” projesi, 2015 yılında da devam etti. Ülkemizdeki turnaların %95’inin kışın barındığı Çukurova Deltası, her yıl 10 bin turnayı ağırlıyor. Çukurova Deltası’nda yürütülen ve Türkiye’de bugüne kadar bir kışlama alanında yapılan en kapsamlı çalışmayla, nesli tükenmekte olan turnaların güncel durumları hakkında önemli bulgular elde edildi.

Brisa, raporlama döneminde denizyolu taşımacılığını bir önceki döneme göre %15 seviyesinde artırdı. Böylelikle karayolu taşımacılığının toplam sevkiyatlar içerisindeki payını %38’e düşürerek, lojistik faaliyetlerinden kaynaklanan karbon salımını azaltmayı sürdürdü.

Yerel tedarik oranını %5 oranında artırarak %38’e yükselten Brisa, sürdürülebilirlik bilincini iş ortaklarında yerleştirme çabasıyla değerler zincirini güçlendirmeyi sürdürdü. Brisa, 2014 yılında Brisa Akademi’de iş ortaklarının 1964 çalışanına toplam 15 bin 500 saat eğitim verdi. 2014 yılı içinde Brisa, 43 bin 640 müşteriyle müşteri memnuniyeti anketi yaptı.

İşte Eşitlilik Bildirgesi’ni imzalayan, fırsat eşitliği ve kurumsal çeşitlilik çalışmaları kapsamında kadın çalışan oranını %37’ye yükselten Brisa’da 2014 yılı içinde çalışanlara ortalama 40 saatlik eğitim verildi. Brisa’nın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişime fayda sağlayan çalışmaları da raporda yerini aldı. 2014 yılı içinde Brisa, markası Lassa ile Türkiye genelinde 7500 çiftçiye ulaşarak verimli tarım eğitimi verdi. Lassa Reflektör Kampanyası kapsamında trafik emniyeti için 13 ilde 4000’in üzerinde traktör römorkuna ücretsiz reflektör monte edildi. “Yola Sağlam Çık” programıyla Türkiye genelinde 37 noktada 2200’ün üzerinde ağır vasıta ve uzun yol sürücüsüne beslenme ve sağlıklı yaşam danışmanlığı sunuldu. Brisa, 2014 içinde spora desteğini de sürdürdü. Türkiye’nin ilk bisiklet kulüplerinden biri olan Brisaspor, 54’ü birincilik olmak üzere 138 madalya kazandı.

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, rapor hakkında şu değerlendirmede bulundu:
“Brisa olarak, 40 yılı aşkın bir süredir sürdürülebilir büyüme ile tüm paydaşlarımıza değer katmak için çalışıyoruz. Bu amaçla sürdürülebilirliği, tüm süreçlerimizin kalbine yerleştiriyoruz. Ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlikte performansımızı şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıyoruz. Brisa Sürdürülebilirlik Raporumuzu 2014 yılı için üçüncü kez yayımladık. Her yıl hedeflerimizi büyüterek daha sürdürülebilir bir dünyaya ve Türkiye ekonomisine hizmet etmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda önümüzdeki yıllarda da sosyal sorumluluk ve biyoçeşitlilik projelerimize devam etmeyi, kamu kuruluşlarına ve sivil inisiyatiflere desteğimizi sürdürmeyi, eğitim ve spora katkımızı devam ettirmeyi, paydaş iletişimi ve geri bildirim yöntemlerimizi geliştirerek daha sistematik ilişkiler kurmayı hedefliyoruz.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.