Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü

Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü

Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi bir yolcu uçağı, Bolivya'dan Kolombiya'ya giderken, 72 yolcu ve 9 mürettebatıyla düştü.

Kolombiya'dan feci haber... Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi Kolombiya'daki Güney Amerika kupası finaline götüren uçak düştü. Yetkililer, uçaktaki 81 kişiden 76'sının öldüğünü açıkladı. La Ceja kasabasının belediye başkanı, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" dedi. Kaza yerinden ilk fotoğraflar da gelmeye başladı.

Uluslararası ajansların son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre, Bolivya'dan kalkan ve Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında dağlık bölgeye düşen uçakta, 40 kişillik Chapecoense kafilesi de bulunuyordu.

Medellin Uluslararası Havalimanı'na inmesi planlanan İngiliz yapımı BAe 146 tipi uçak, 72 yolcu ve dokuz mürettebat taşıyordu.

Kolombiya polisinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, uçaktaki 76 kişi hayatını kaybetti, beş kişi kurtuldu.

İKİ KALECİ VE BİR BEK KURTULDU

Kurtulan üç futbolcu arasında 27 yaşındaki sol bek Alan Ruschel de bulunuyor. Yerel basın, Ruschel'in ambulansla hastaneye ulaştırıldığını bildirdi. Brezilya basını, kurtulan diğer iki ismin ise kaleciler Danilo ve Jakson Follmann olduğunu belirtti.

Kulüp başkanı ve başkan yardımcısını da taşıyan uçakta yaklaşık 20 gazeteci olduğu bildirildi. Şiddetli yağmur nedeniyle kaza bölgesindeki çalışmalara geçici olarak ara verildi.

ŞOK İDDİA

Kaza yeri yakınlarındaki La Ceja kasabasının belediye başkanı Elkin Ospina ise ajansa yaptığı açıklamada, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" iddiasında bulundu.

Havacılık şirketi AIRPLAN SA'nın iletişim sorumlusu, uçağın, yerel saatle 22.00'da kontrol kulesine elektrik arıza kodlu bir mesaj bildiriminde bulunduğunu duyurdu.

Düşen uçak, Bolivya merkezli charter uçuş şirketi Lamia tarafından işletiliyordu. Uçağın ilk uçuşunu Mart 1999'da gerçekleştirdiği belirtildi.

chapecoense-takimi.jpg

HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.