Borusan’a dolandırıcılık suçlaması!

Borusan’a dolandırıcılık suçlaması!

Fabrika hatalı Range Rover cipler için hukuk mücadelesi başlatan Avukat Engin Yakut, “Nitelikli dolandırıcılık, delilleri yok etme ve mahkeme kararlarını uygulamama" iddiasıyla Borusan Otomotiv hakkında suç duyurusunda bulundu.

İngiliz devi Land Rover Company'ye açtığı "Toplatma Davası" sürerken, işadamı ve Avukat Engin Yakut, hukuki süreçte, Land Rover Company'nin Türkiye Distrbütörü Borusan Otomotiv'in, illegal işlemler yaptığını söyledi.

SANIK SANDALYESİNE OTURACAK
Engin Yakut'un Avukatı Dr. Candaş Gürol, Borusan Otomotiv hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yakut, “Başsavcılığı'mızın ceza davası açması halinde, Borusan yöneticileri ‘Sanık’ sandalyesine oturacak” diye konuştu. Reuters ve dünyanın en büyük ekonomi portalı Bloomberg’in tüm dünyaya geçtiği, Wall Street başta olmak üzere dünyanın tam 382 gazetesine haber olan davada şimdi bütün gözler Başsavcılığa çevrildi.

HAPİS CEZASI ALABİLİR
Engin Yakut, “Alman EnBW AG şirketiyle enerji sektöründe faaliyet gösteren ve Land Rover, BMW markalarının Türkiye Distrübütörü Borusan Otomotiv, büyük adli ve idari cezalar alabilir. Suçlu bulunması halinde yöneticilere, 'Hapis Cezası' verilmesi de söz konusu” ifadelerini kullandı.

“HIRSIZ - POLİS OYNUYORUZ”
İşadamı Engin Yakut, “24 aydan bu yana aracımı alamayarak mağdur olduk. Range Rover'la ilgili Borusan’ın yetkili servisinden ‘arızalıdır’ raporu aldık. Ancak aynı araçla ilgili alınan başka belgede Borusan, bu arızaların olmadığını belirterek kendi verdiği belgeyle yine kendini yalanladı. Borusan'la adeta “hırsız-polis” oyunu oynuyoruz.

MALİYE BAKAN'INA SORUŞTURMA ÇAĞRISI
Türk Tüketicileri belgeyle aldatan bir Borusan, devleti de rahatlıkla aldatabilir. Borusan'ın bütün defterlerinin incelenip etkin bir 'Soruşturma' başlatılması için, Maliye Bakan'ımıza çağrıda bulunuyoruz. Güven kaybeden Borusan'ın distribütörlüğü de iptal edilmeli" dedi.

“MAHKEME KARARLARINI UYGULAMIYORLAR”
Engin Yakut, Avukatı Dr. Candaş Gürol ile Borusan'da maruz kaldığı problemleri şöyle özetledi: “Fabrika arızalı ciplerle ilgili olarak; 12.Sulh Hukuk Hakimi'yle Borusan'a ekspertiz yapmaya gittik. Borusan ise delilleri gizlemek amacıyla araçların motorlarını sökmedi. Bunun üzerine Sayın Hakim, Borusan'a ‘Motoru Sökün’ yazılı emir yolladı. Ancak Borusan, mahkemenin bu emrini de uygulamadı. Kanun tanımayan Borusan'a, Türk Mahkemesi gücünü göstermeli diye düşünüyoruz" dedi.
(Akşam)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.