Borajet’in eski patronuna dolandırıcılık davası

Borajet’in eski patronuna dolandırıcılık davası

Bir süre önce uçuşlarına geçici olarak ara veren Borajet yönetimi şirketin eski sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bir süre önce uçuşlarına geçici olarak ara veren Borajet yönetimi şirketin eski sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu. 2016’nın Aralık ayında el değiştiren Borajet’te ortaya çıkan hesaplar kavga çıkarttı. Şirketin yeni sahibi SBK Holding, Borajet’in tüm hesaplarında dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla eski patron Yalçın Ayaslı’ya dava açmaya hazırlanıyor. Holding avukatları bugün savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Makyajlı bilanço

Borajet’in eski patronuna yönelik suç duyurusunda ‘makyajlı bilanço’ ifadesi yer aldı. Şirketin teknik olarak iflas ettiği iddia edilen dilekçede giderlerin gelir hanesine kaydedilerek usulsüzlük yapıldığı belirtildi. Yapılan bağımsız denetim raporlarının savcılığa sunulduğu bilgilerde şirketin teknik olarak satılmadan önce iflas ettiği iddia edildi. Raporlarda şirketin 222 milyon TL zararda olduğu teknik olarak iflas etmiş olduğu kaydedildi. Söz konusu rapora göre şirket tüm sermayesini kaybetmiş ve iflas durumunda.

4 milyona satıp 29 milyona almışlar

SBK Holding tarafından yapılan suç duyurusunda çok farklı ithamlar yer aldı. Şirketin eski patronu Yalçın Ayaslı’ya 4 Milyon dolara satılan Teknik Aş. 29 milyon dolara tekrara alınarak şirketin farklı yollarla değeri şişirilmiş olduğu kaydedildi. Şirket hukukçuları tarafından yapılan suç duyurusunda geçmiş dönemde Borajet hakkında yürütülen kaçak vergi soruşturması da gündeme getirildi. 17 Aralık soruşturmasını yürüten eski Cumhuriyet savcısı Celal Kara hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Gerekçe olarak şirketin vergi kaçakçılığı suçlamasını yürüten savcının haksız karar vermesi. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, “Borajet eski Genel Müdürü Kadir Peker, Yalçın Ayaslı ve eşi Serpil Ayaslı dahil herkesin yargılanması gerekirdi" dedi.

Yeni Şafak

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.