Bir kilo fındık mı ucuz, bir kilo Mercedes mi?

Bir kilo fındık mı ucuz, bir kilo Mercedes mi?

“Mercedes’in kilosu fındıktan ucuz…” Ekşi Sözlük yazarlarından “no one knows who i am”in yaptığı bu tespit, geçtiğimiz hafta sosyal medyada en sık paylaşılan içeriklerden biri oldu. Gerçekten de Mercedes A180’in fiyatı, fındıktan ucuz mu?

Baz fiyatı 84 bin 800 Türk Lirası olan Mercedes A180’in ağırlığı boş haldeyken bin 370 kilogram. Baz olarak hesaplandığında aracın kilosu 61,89 liraya tekabül ediyor. Fındığın kilosu ise 70 TL civarında. Bir kilogram Mercedes A180, kilosu 67 TL olan kavurmadan, kilosu 90 lira olan pastırmadan da ucuz. Bu arada yeri gelmişken ekleyelim, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın severek tükettiği ve 4 bin liradan alıcı bulan beyaz çayın bir kilosu ile tam 64 kilogram Mercedes A180 almak mümkün(!)

Elbette ki bütün bu karşılaştırmalar işin mizah kısmı, tabi ki de Mercedes A 180’i parça parça satın almaya kalkarsanız hiç de hoş olmayan bir tepkiyle karşılaşabilirsiniz. Ancak Ekşi Sözlük yazarının tespiti şunu fark etmemizi sağlıyor; bu ülkede asıl lüks olan Mercedes almak değil, et ve kuruyemiş gibi temel besin maddelerine ulaşabilmek…

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.