Binali Yıldırım aslen nereli oğlu ne iş yapıyor eşi ve kızı

Binali Yıldırım aslen nereli oğlu ne iş yapıyor eşi ve kızı

Yeni Başbakan olması beklenen Binali Yıldırım aslen nereli? Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın iki oğlu bir kızı var. Peki Binali Yıldırım'ın oğulları Erkan Yıldırım, Ahmet Yıldırım ve kızı Büşra Yıldırım kimdir?

Binali Yıldırım aslen Erzincan Refahiyeli.

1955 doğumlu olan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Yine 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

BİNALİ YILDIRIM'İN İDO YILLARI

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

binali-yildirim-002.jpg

BİNALİ YILDIRIM'IN SİYASİ HAYATI

58., 59. ve 60. Hükümetleri döneminde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarıştı. Oyların %36'sını alarak seçimi ikinci sırada tamamladı.

5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlık görevine getirilmiştir. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atandı.

HIZLI TREN... KÖPRÜLER VE DUBLE YOLLAR

Görevde olduğu sürede Türkiye geneli bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları hız kazanmış, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osman Gazi Köprüsü yapılmış, birçok tünel projesi hayata geçirilmiş ve Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiş ve hattın Ankara Eskişehir kısmı 13 Mart 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. Hattın Ankara-Konya kısmı ise 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmiştir.

binali-yildirim-esiyle.png

BİNALİ YILDIRIM'IN EŞİ SEMİHA YILDIRIM KİMDİR ASLEN NERELİ?

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım Erzincan Refahiye'nin Kayı Köyü'nden. Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım emekli öğretmen.

AK Parti'nin aktif kadınları arasında yer alan Semiha Yıldırım, özellikle sosyal sorumluluk projelerinde görevler alıyor. Semiha Yıldırım en son 17 Mayıs'ta düzenlenen "Gönül Dağı Projesi"nin tanıtımında görüntülenmişti. Etkinlikle Semiha Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la yan yana oturmuştu.

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım aslen nereli ne iş yapıyor?

Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, 4 Mayıs'ta da BELMEK kursiyerlerinin el emeklerinden oluşan ‘El emeği Göz Nuru’ sergisine katılmıştı.

binali-yildirim-erkam-yildirim.png

BİNALİ YILDIRIM'IN OĞULLARI NE İŞ YAPIYOR?

Binali Yıldırım'ın Erkam Yıldırım ve Ahmet Yıldırım adında iki oğlu bulunuyor. oğlu Erkam Yıldırım gemi taşımacılığı işi yapıyor. Erkam Yıldırım ve kardeşi Büşra Yıldırım'ın ortak oldukları Derin Denizcilik adlı bir şirketleri bulunuyor. Merkezi İstanbul Üsküdar'da olan şirketin faaliyet konusunu da "yurt içi ve yurtdışında deniz taşımacılığı" olarak tanımlı.

Yıldırım'ın üç çocuğunun ayrıca Subaru'nun İstanbul'daki 4 bayisinden birisi olduğu da yansıyan bilgiler arasında yer aldı.

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım kimdir ne iş yapıyorBinali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım hayatını 2012 yılında İlknur Yıldırım ile birleştirmişti. Erkam Yıldırım'ın nikahına dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan şahitlik yapmıştı.

BİNALİ YILDIRIM'IN KIZI BÜŞRA YILDIRIM KİMDİR?

Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım da kardeşi Erkam Yıldırım gibi gemi taşımacılığı işiyle uğraşıyor. Kamuoyunda pek görülmeyen Büşra Yıldırım 2005 yılında hayatını Özhan Köylübay'la birleştirmişti.

Binali Yıldırım'ın kızı büşra yıldırım köylübay kimdirBinali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım'ın nikahına dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Kardeş ülke Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Mehmedov yapmıştı.

İNTERNET HABER

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum