Beylikdüzü; Su ürünleri Hali ve Ro Ro Limanı'nda söz hakkı istiyor

Beylikdüzü; Su ürünleri Hali ve Ro Ro Limanı'nda söz hakkı istiyor

İstanbul'da yeni Su Ürünleri Hali ve Ro-Ro Limanı Projeleri'nin uygulanacağı bölgeler arasında yer alan Beylikdüzü'nün Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Halk adına sürece dahil edilmek için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclisi, bugün Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'nda toplandı. Gündemde bulunan Su Ürünleri Hali ve Ro-Ro Limanı konularına değinen Başkan İmamoğlu, kentin genelini ilgilendiren unsurlarda ilçe belediyesinin dışarıda bırakıldığını, bunu kabul etmediklerini söyledi. Başkan İmamoğlu, "Beylikdüzü halkı adına sürece dahil edilmenin mücadelesine devam edeceğiz" diye konuştu. Mecliste verilen bir önerge üzerine Beylikdüzü Su Ürünleri Hali ve Ro-Ro Limanı sürecine değinen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kenti ilgilendiren konularda yerel halkı ve kurumları sürece dahil etmeden merkezi idare tarafından yönetilmesinin doğru olmadığını eleştirdi. İmamoğlu, şöyle dedi:

"Göreve geldiğimizde belediyede Su Ürünleri'ne dair tek bir yazışma yoktu. Görevi devraldığım dönemde belediyede bu konuyla alakalı tek bir yazışma evrakının bulunmaması üzücü. Su Ürünleri Hali ile alakalı göreve geldiğinin ilk ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret ettim. Kendisi de belli konularda hataları kabul etti, hatta Anadolu Yakası'nda yapılmasıyla ilgili stratejik çalışmaya başladıklarını ifade etti. Bu da ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir. Bu konuda İBB'ye birçok kez yazı yazdık. Şu ana kadar kendilerine yazılı bir cevap dönüşü olmadı.

Ro-Ro limanı isyanı

Ortak çalışma kültürü gereği süreçle ilgili yazılı bir cevap gelmeden bilgi aktarmayı doğru bulmuyoruz. Ro-Ro Limanı sürecinde de Beylikdüzü Belediyesi  sürece dahil edilmedi. Belediyemiz, ilçeyi ilgilendiren her konuda söz sahibi olmalı. Söz sahibi değiliz. Bu noktada atacağımız her adımın kalıcı bir adım olması için ilgili kurumlarla yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Ro-Ro konusunda da İBB Meclisinde görüşlerimiz gündeme getirilmişti. Ancak dikkate alınmadı ve karar çıktı. Ben bu konuda vatandaşımızla aynı görüşteyim. Söz sahibi olduğumuzda da vereceğimiz cevabı çok iyi biliyoruz."

İhsan DÖRTKARDEŞ –DHA

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.