“Beşiktaş evine döndü, gemilerimiz dönemiyor”

“Beşiktaş evine döndü, gemilerimiz dönemiyor”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meslek Komitesi Toplantısı’nda konuşan TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, “1.000 lira borcu olduğu için zorla yolundan alıkonulan gemiler var” dedi.

Halim Mete’nin yine her zamanki gibi fıkralarla süslediği konuşmasında değindi can alıcı noktalar özetle şöyle: “Türkiye’nin en güzel statlarından biri açıldı. Gazeteler, Beşiktaş evine döndü manşetleri attı. Ama gemilerimiz evine dönemiyor. Gemilerimiz geliyor, 48 saat doldu, kağıdını boz diyorlar. Bir de fatura iliştiriyorlar, şuraya para yatır, buraya para yatır diye…

Bir arkadaşım telefon ediyor: “Ağabey, diyor gemiciye 1.000 lira borcum vardı, bin liradan dolayı falanca avukat gemiyi tuttu, Çanakkale’den çıkarken Gökçeada’da demirlememizi istediler.” Gemi transit gidiyor diyorsun, “yok demirlesin” diyorlar. Avukat bir de “Yedi Emin olarak sana teslim ettim, oradan çıkarsa suçlu durumuna düşersin” diye ekliyor. Bütün bu yaygara 1.000 lira için koparılıyor. “Hemen vereyim” diyorsun, “yok filanca belge de yatırılacak, bugün demirlesin” genellikle de Cuma günü seçiliyor. Pazartesi günü kaldırılabiliyor. Armatör olup da SSK borcu olmayan yok. Burada armatörlerin iyi olduğu tek yer bankalar. Ödeme güçlüğüne mi düştün, banka vadeyi uzattım diyor ama öyle bir faiz koyuyor ki, o faizi nereden ödeyeyim ben…?”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum