Berlin’de TIR ile terör saldırısı: 12 ölü

Berlin’de TIR ile terör saldırısı: 12 ölü

Berlin’de bir Noel pazarına giren kamyon 12 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı. Polis olası ipuçları için halktan olay yerinden çekilmiş fotoğraf ve görüntüleri "bka-hinweisportal.de" adlı internet sayfasına yüklemelerini istedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir Noel pazarına giren kamyon 12 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı.

Berlin’in turistik merkezlerinden Kurfuerstendamm’daki olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans gönderildi. Berlin polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Breitscheidplatz Meydanı'ndaki olayda 12 kişinin hayatını kaybettiği, bazıları ağır olmak üzere 48 yaralının da hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, olayın bir kaza mı, yoksa terör saldırısı mı olduğunun henüz kesinlik kazanmadığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Söz konusu tırın Polonya'da bir şantiyeden çalınmış olabileceği şüphesinin bulunduğu ve bu konuda incelemelerin devam ettiği duyurulan açıklamada, tırın içinde ölü bulunan kişinin Polonya vatandaşı olduğu kaydedildi.

Polis ayrıca olası ipuçları için halktan olay yerinden çekilmiş fotoğraf ve görüntüleri "bka-hinweisportal.de" adlı internet sayfasına yüklemelerini istedi. 

Şoföre refakat ettiği tahmin edilen bir kişinin ise olay yerinde ölü bulunduğu bildirildi.

Tırın Polonya plakalı olduğu tespit edilirken, terör saldırısı şüphesi nedeniyle olayın soruşturmasını Federal Başsavcılık üstlendi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.