"Batan tekne" davasında karar açıklandı

"Batan tekne" davasında karar açıklandı

Antalya'da batan tur teknesinde iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınanların işlemleri tamamlandı.

Kurt C isimli tur teknesinin kaptanı A.T, çalışanlar S.K. ve A.K. ile tekne sahibi H.K'nın savcılıktaki ifade işlemleri tamamlandı. Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan kaptan A.T, "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla cezaevine gönderildi. Diğer 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
3 Eylül'de Kaleiçi Yat Limanı'ndan günübirlik tura çıkan ve dönüş yolunda fırtınaya yakalanan, su alarak yan yatan "Kurt C" adlı teknedeki 86 kişiden 84'ü kurtarılmıştı. 2 çocuk annesi Serap Çelik (38) ve Lübnan uyruklu Samira Frayha'nın (48) cenazeleri ise dalgıçlar tarafından olayın ardından batan tekneden 1 gün sonra çıkarılmıştı.

Ne olmuştu?

3 Eylül Cumartesi günü sabah saat 11.00 sıralarında günü birlik tur için limandan ayrılan 28 metre uzunluğundaki 'Kurt-C' isimli tur teknesi, öğleden sonra havanın bozulması üzerine turu erken bitirerek dönüşe geçti.
Dönüş yolunda fırtınaya yakalandı

Dönüş yolunda fırtınaya yakalandı
İçerisinde yerli ve yabancı tatilcilerin bulunduğu tekne, dönüş yolunda fırtınaya yakalandı. Yat Limanı'nın yaklaşık 2 mil açığında su almaya başlayan tekne daha sonra yan yattı. 84 kişi kurtarıldı, 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti


84 kişi kurtarıldı, 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti
Can pazarının yaşandığı tekne saat 17.30'da tamamen sulara gömüldü. 84 kişi kurtarıldı, 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Serap Çelik ve Lübnan uyruklu Samira Frayha'nın cenazeleri dalgıçlar tarafından olayın ardından batan tekneden 4 Eylül'de çıkarıldı.

Deniz derinliği 45 metre

Battığı noktada deniz derinliği 45 metre Teknenin battığı noktada deniz derinliğinin 45 metre olduğu belirtildi.

HÜRRİYET

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.