"Başüstü dolabına girmezsen asosyalsin"

"Başüstü dolabına girmezsen asosyalsin"

Ekibe yeni katılan kabin görevlilerini 'kutlamak' için seçtikleri yöntem sosyal medyayı birbirine kattı.

Uçakların el bagajları için ayrılan bölmesi, Çin menşeli Kunming Havayolları’nın ekibi tarafından farklı bir amaçla kullanılıyor. Ekibe yeni katılan kabin görevlerinin ilk uçuşlarını ya da 30-50. saat uçuşlarını ‘kutlamak’ için, onların baş üstü dolaplarına yerleştirilmiş bu fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması ve kısa sürede çok kişiden tepki toplaması, havayolu yönetiminin konuya el atmasına sebep oldu.
Ekibe katılan pek çok kabin görevlisinin bu kutlama geleneğinin bir parçası olmak istememesine rağmen, ekibe kendini kabul ettirmek adına ya da iş arkadaşlarının bu ritüeli ne pahasına olursa olsun gerçekleştireceklerini düşünmeleri sebebiyle baş üstü dolaplarına girmeyi kabul ettikleri söyleniyor. Yeni dönemde havayolunda çalışmaya başlayanların bu tür bir kutlamayı kabul etmemeleri durumunda  ekip arkadaşları tarafından ‘asosyal’ olmakla suçlandıkları da söyleniyor.
Paylaşılan fotoğraflara gelen yoğun tepki üstüne bir açıklama yapmak zorunda kalan havayolu yetkilileri uzun süredir devam etmekte olan bu ritüelden bihaber olduklarını söyledi. Elite Readers’da yer alan habere göre herhangi bir çalışanlarından konuda bir şikayet de almadıklarını söyleyen havayolu yönetimi , bu geleneğin uçuş güvenliğini tehlikeye atmadığını ve sunulan servise gölge düşürmediğini de yaptığı yazılı açıklamaya ekledi. Yapılan açıklamada bu geleneği uygulamak için ekip arkadaşlarını zorlayan çalışanlara da gereken uyarının yapılacağına da yer verildi.

basustu-dolabi-kutlama.jpgLOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.