Başka çare bırakmadılar: Tek yol Yavuz Sultan Selim

Başka çare bırakmadılar: Tek yol Yavuz Sultan Selim

Yeni köprüden geçişlerin gidiş-dönüş 300 liraya mal olmasıyla, çareyi Sirkeci-Harem hattında bulan kamyon ve TIR şoförleri İBB’nin aldığı kararla artık burayı da kullanamayacak. Yani, nakliyecinin yüksek maliyetlere katlanmaktan başka çaresi yok.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), ağır tonajlı araçların arabalı vapur kullanımıyla ilgili düzenlemeye gitti. Düzenlemeye göre; TIR ve kamyon gibi ağır tonajlı araçların Sirkeci-Harem ile Çubuklu-İstinye arabalı vapurlarını kullanım izinleri kaldırıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçişte gidiş-geliş maliyetleri 300 TL’ye yaklaşan kamyoncular çareyi Sirkeci-Harem arabalı vapur hattında bulmuştu. İskelede uzun kuyruklar oluşturan kamyonlar burada tek yön geçiş ücreti olarak 17 TL ödüyordu.

arabali-gecis.jpgİstanbul Boğazı’na inşa edilen 3. Köprü ve Avrasya Tüneli’nin açılmasıyla birlikte metropolde yaşayanların hayatında da pek çok değişiklik oldu. Trafikte belli saatlerde rahatlamalar yaşanırken, bazı noktalarda da trafiğin arttığı gözlendi. Ancak ağır vasıta araçları yani kamyonlar için ortaya farklı bir tablo çıktı. Kamyon, TIR ve otobüs trafiği olduğu gibi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne verildi. Ancak güzergâhın uzaması yakıt masraflarını da arttırdı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü devreye girmeden önce 4-5 akslı kamyonlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden 44.50 TL’ye geçiyordu. Yeni köprü devreye girince bu araçların geçiş ücreti bir anda 137.85 TL’ye fırladı.

6 ve daha fazla aksa sahip araçların geçiş ücretleri ise 59.25 TL’den 172.55 TL’ye tırmandı. Üstelik köprüye ulaşmak için kullanılması gereken bağlantı yollarına da yaklaşık 10 TL daha vermek zorunda kalındı.

LOJİPORT

 

yavuz-gecis.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.