Balık yemi taşıma gemisi M/S NYKSUND denize indirildi

Balık yemi taşıma gemisi M/S NYKSUND denize indirildi

Balık yemi üreticisi BioMar için Tersan Tersane'sinde inşa edilen balık yemi taşıma gemisi M/S Nyksund, törenle denize indirildi.

Tersan Tersane'sinde inşa edilen balık yemi taşıma gemisi M/S Nyksund, törenle denize indirildi.

Norveç merkezli balık yemi üreticisi BioMar için üretilen 81.5 metre boyundaki ve 11 metre genişliğindeki geminin tasarımı NSK Shipping tarafından gerçekleştirildi.

2 bin 700 ton balık yemi taşıma kapasitesine sahip M/S Nyksund isimli gemi, LNG tahrik sistemi destekli, çevreci ve ileri teknolojiyi barındırıyor.

2 bin 160 kW gücünde sekiz silindirli Bergen C26:33 LNG motoru ile birlikte, Rolls-Royce otomasyon ve DP (dinamik konumlama) sistemini içeriyor.

Tersan Tersanesi'nde düzenlenen törenle denize indirilen M/S Nyksund isimli balık yemi taşıyıcı gemi, BioMar'ın Norveç, Danimarka ve İsveç'de yer alan 12 balık çiftliğine hizmet verecek.

Tersan Tersanesi, 2012 yılında da BioMar için NSK Shipping tarafından tasarlanan bir balık yemi taşıma gemisi de inşa etti. M/S Nyksund'dan daha küçük olan M/S Høydal türünün LNG ile çalışan ilk gemisi olma unvanına sahip. 2 bin 500 ton balık yemi taşıma kapasitesine sahip M/S Høydal, 2012 yılında Tersan Tersanesi'nde inşa edilerek, BioMar'a teslim edilmişti.

nkysund_buyuk.jpg

Haber: Yasin ARSLAN / Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.