Bakan Yıldız: “Temmuz ayında 25 santral devreye alındı”

Bakan Yıldız: “Temmuz ayında 25 santral devreye alındı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Geçten Temmuz ayı içinde Türkiye’de irili ufaklı 25 santral devreye alındı. Pazar günlerini hariç...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Geçten Temmuz ayı içinde Türkiye’de irili ufaklı 25 santral devreye alındı. Pazar günlerini hariç tutarsak hemen hemen her gün ortalama bir santral devreye alınmış oluyor” dedi.

Bakan Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda İl Yönetim Kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye’nin istikrarının ekonomiye ve özellikle enerji sektörüne olan etkisine değinen Yıldız, şöyle devam etti:

“Geçen Temmuz ayı içinde Türkiye’de irili ufaklı 25 santral devreye alındı. Pazar günlerini hariç tutarsak hemen hemen her gün ortalama bir santral devreye alınmış oluyor. 800 megavatlık bir güç demektir bu. Bu da hemen hemen 2 milyar TL’lik bir yatırım demektir. Yıllardan bahsetmiyoruz, sadece Temmuz ayından söz ediyoruz. Bütün bu kazanımların berhava edilmesini istedikleri bir ortam oluşturmaya çalışıyorlar. Her birine yakından şahit olduk. 17-25 Aralıklar gibi Türkiye siyaset tarihinin farklı aralıklarında demokrasinin kesintiye uğratılması, vesayetin ağırlaştırılmasıyla alakalı dönemeçlerden geçtik. Bizler geleceğimize, çocuklarımıza farklı şeyler bırakmak zorundayız. ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ derken bunu da kastediyoruz.”

Source: Bakan Yıldız: “Temmuz ayında 25 santral devreye alındı”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.