Ayhan Türkmen, Sarp'ta kontrat lojistiği birimini kuracak

Ayhan Türkmen, Sarp'ta kontrat lojistiği birimini kuracak

Ayhan Türkmen, Sarp Intermodal’ın Tedarik Zinciri / Kontrat Lojistiği birimini kurmak üzere Genel Müdür olarak göreve başladı.

Yerli ve yabancı şirketlerde üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev yapmış olan Ayhan Türkmen, uzun yıllar süren başarılı kariyerine 18 Eylül 2023 itibariyle Sarp Intermodal’ın Tedarik Zinciri birimini kurmak üzere Genel Müdür olarak devam ediyor olacak.

Türkmen, 1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Akademik başarısını sürdürerek, 1997 yılında İTÜ & YTÜ konsorsiyumunda Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Bu süreçte kazandığı teorik ve pratik bilgi ile Türkmen, kariyerine büyük bir ivme kazandırdı.

Sektördeki kariyerine 1996 yılında Koç Holding firmalarından Otokar’da başlayan Türkmen, yaklaşık 30 yıl boyunca farklı sektörlerin büyük oyuncularında üst düzey görevlerde bulundu. Perakende, endüstri, otomotiv, elektronik ve lojistik gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren lider şirketlerde Ülke Tedarik Zinciri ve Müşteri Hizmetleri Yöneticisi, Ülke Tedarik Zinciri Direktörü, Kıdemli Yönetim Danışmanlığı, Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi olarak birçok alanda yöneticilik yaptı.

Son olarak Ekol Lojistik şirketinde Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Türkmen, Türkiye ile birlikte Ukrayna, Romanya, Macaristan, Polonya, Yunanistan, Almanya ve Fransa’da bulunan ve toplam 750.000 m² büyüklüğünde 20’den fazla lokasyonda depolama ve antrepo hizmetlerinin liderliğini üstleniyordu. Ayhan Türkmen, müşteri odaklı liderlik, mükemmellik sistemleri ve uluslararası operasyon konularındaki uzmanlığı ile tanınmaktadır.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.