Avusturyalı Berger ve Alman Schmitz Cargobull ortaklık hazırlığında

Avusturyalı Berger ve Alman Schmitz Cargobull ortaklık hazırlığında

Avusturya'dan hafif inşaat araçları uzmanı Berger Fahrzeugtechnik GmbH ve Münsterland, Almanya'dan yarı römork, treyler ve karoser tedarikçisi Schmitz Cargobull AG, Schmitz Cargobull'un yüzde 49 hisse satın alacağı bir anlaşma imzaladı.

Şirketler, Avrupa'da sürdürülebilir ve verimli taşımacılık çözümleri sunmak için uzmanlıklarını bir araya getirmeyi planlıyor. Ortaklık işlemi ilgili rekabet otoritelerinin onayından sonra yürürlüğe girebilecek.

Berger Fahrzeugtechnik'in sahibi Gerhard Berger yeni yapılanma ile ilgili şu bilgileri aktardı: "Schmitz Cargobull ile olan işbirliği her iki taraf için de bir kazan-kazan durumudur. Birinci sınıf hafif inşaat araçları uzmanı olarak biz, Berger Fahrzeugtechnik olarak halihazırda Avrupa çapında çok odaklanmış bir segmentte faaliyet gösteriyoruz ve yük optimizasyonu yoluyla müşterilerimizin maliyet ve kaynak açısından verimli taşıma elde etmelerini sağlıyoruz. Schmitz Cargobull ile olan ortaklığımız sayesinde BergerEcotrail'i gelecekte daha da yaygın bir şekilde tanınır ve pazarlanır hale getirme fırsatına sahip olacağız. Özellikle Schmitz Cargobull ağının kullanılması ürün, hizmet ve pazar geliştirmede çok sayıda yeni fırsatın önünü açıyor.”

Schmitz Cargobull CEO'su Andreas Schmitz de, "Berger Fahrzeugtechnik ile olan stratejik ortaklık, ürün geliştirmede yeni perspektifler açıyor" diyor ve ekliyor: “Ayrıca Schmitz Cargobull TrailerConnect telematik gibi trend belirleyen teknolojilerin kusursuz entegrasyonuyla BergerEcotrail müşterileri için somut katma değerler yaratmak istiyoruz. İşbirliği, Avrupa'da sürdürülebilir ve verimli ulaşım çözümleri sağlayıcısı olarak konumumuzu güçlendiriyor. Ayrıca ürün portföyümüzü daha da geliştirmek ve ortak parça konseptlerinin kullanımı veya treyler telematiklerinin genişletilmesi için sinerjiler bulmak için de iyi fırsatlar sunuyor."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.