Avrupa Parlamentosu'ndan şaşırtan Türkiye kararı

Avrupa Parlamentosu'ndan şaşırtan Türkiye kararı

Avrupa Parlamentosu'nun, Türkiye'ye vize serbestisi sağlanabilmesi için oylama yapacağı iddia ediliyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası vize serbestisi konusu da Avrupa’da sıklıkla gündeme geliyor.Sputnik’in “bir AB kaynağına” dayandırdığı haberde “Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’ye vize serbestisi sağlanmaması için bir oylama yapılma ihtimali çok yüksek” denildi.

"İDAM VARSA SERBESTİ OLMAZ"

Avrupa Komisyonu yetkilisi Günther Öttinger “Türkiye’ye vizesiz seyahat temin etmeye dair yasa tasarısı şu an parlamentoda görüşülüyor. Fakat yıl sonundan önce Türkiye’ye yönelik vizesiz seyahat düzenlemesi yapılacağını sanmıyorum” demişti. Ayrıca idam tartışmalarına da değinen Öttiger “İdam cezasını getiren hiçbir ülke AB üyesi olamaz” şeklinde konuşmuştu.

SÜREÇ ASKIYA ALINMIŞTI

Türkiye ile AB arasında varılan sığınmacı anlaşmasına karşılık olarak Türk vatandaşlarına Schengen bölgesinde vize serbestisi sağlanması konusunda karar varılmıştı. Vize serbestisinin uygulanabilmesi için Ankara’nın bir dizi kriteri yerine getirmesi gerekiyordu. Ancak Türkiye bu kriterler arasında yer alan ‘Terörle mücadele' tanımının değiştirilmesini reddetmiş ve bu nedenle süreç askıya alınmıştı.

 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.