Audi, motoru küçülttü gücü artırdı

Audi, motoru küçülttü gücü artırdı

Audi, Viyana Motor Sempozyumu’nda sınıfının en verimli 2.0 litrelik benzinli motor seçeneği olan en yeni motorunu tanıttı. 190 HP’lik güç üreten 4 silindirli 2,0 TFSI motor seçeneği, 100 kilometrede ortalama 5 litreden az yakıt tüketiyor.

Bundan 10 yıl önce turbo şarj (Turbocharging) ve direkt püskürtmeli (direct injection) TFSI motorları seri üretimde ilk kez kullanan marka olan Audi, yeni bir motor seçeneğiyle, motor teknolojisinde önemli bir yolu daha kat etti. Audi’nin motor seçeneklerinde hacim olarak küçülmeye rağmen güçlü motorlar üretme yöneliminin son örneği, yeni bir 2.0 TFSI motor oldu.

Viyana Motor Sempozyumu’nda tanıtılan yeni TFSI motor, 1.984 cc hacme sahip. İnovatif bir içten yanma metoduna sahip olan motor, 4 silindiriyle 190 HP güç ve 320 Nm çekiş gücü üretiyor.  Bu yüksek çekiş gücü, 1.450 ile 4 bin 440 rpm gibi çok geniş bir aralığı olan devirlerde elde edildiği için, kullanıcılar sürekli olarak bu çekiş gücüne erişebiliyor.

140 kilogram ağırlığındaki yeni motor, yeni teknolojileri sayesinde daha hızlı optimum sıcaklığa erişiyor. Sürtünmenin de daha az olduğu motor, bu nedenle rakiplerinden ve bir önceki nesil TFSI motorlardan daha verimli bir yakıt tüketimine sahip. 100 kilometrede ortalama 5 litrenin altında yakıt tüketiyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.