Atatürk Havalimanı küçülecek!

Atatürk Havalimanı küçülecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3'ncü havalimanının yapılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3'ncü havalimanının yapılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağı yönündeki haberlerle ilgili ''Havalimanı yapıldıktan sonra Atatürk Havalimanı da daha küçük ölçekli olarak hizmete devam edecek'' dedi.

Ilgaz Dağı Tüneli Temel Atma Töreni'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3'ncü havalimanının ardından Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağı ile ilgili haberlerle ilgili, ''Biz duyumlara göre iş yapmayız. Biz ne yapacağımızı biliriz. Çok büyük kapasiteli, yeni bir havalimanı yapacağız. Havalimanı yapıldıktan sonra Atatürk Havalimanı da daha küçük ölçekli olarak hizmete devam edecek'' dedi. ''Devlet kurumlarının siber saldırılara dayanıklı olmadığı'' yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine de Yıldırım, siber saldırılara karşı yüzde 100 tedbir alan hiçbir ülke olmadığını, bunun yeni bir tehdit olduğunu ve her ülkenin kendi imkanları ile bu yeni tehdide karşı yeni önlemler almaya çalıştığını söyledi.

Siber güvenliğin uluslararası boyutunun olduğuna da dikkati çeken Yıldırım, siber güvenlik tatbikatları yapılarak kurumların alt yapılarının dayanaklılığının ölçüldüğünü kaydetti. Siber güvenlik ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na görev verildiğini hatırlatan Yıldırım, ''Koordinasyonu bakanlığımızda olmak üzere ilgili tüm kurum ve bakanlıklarla çalışarak siber güvenliğe yönelik her türlü tedbiri alacak çalışmaları başlattık. İlk işimiz, Aralık ayı içinde Türkiye'nin Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Belgesi'ni yayımlayacağız. Buna göre de diğer önlemleri alacağız'' diye konuştu. Yıldırım, kurumların siber saldırılara karşı dayanıklılık derecelerinin birbirlerinden farklı olduğunu, bunlarla ilgili gerekli uyarıların yapıldığını sözlerine ekledi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.