Asyaport'tan dünyada bir ilk

Asyaport'tan dünyada bir ilk

Soyuer Ailesi ve MSC ortaklığıyla Tekirdağ Barbaros'ta kurulan Avrupa'nın en büyük 10 limanı arasında yer alan ASYAPORT, dünyada bir ilki gerçekleştirerek liman alanı içine 3 semavi dinin ibadet hanesini hizmete açtı.

Soyuer Ailesi ve dünyanın en büyük ikinci konteyner hat operatörü Mediterranean Shipping Company (MSC) ortaklığı ile Tekirdağ Barbaros'ta kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa'nın ise ilk 10 limanı arasında bulunan ASYAPORT, dünyada hiç bir limanda örneği olmayan 3 semavi dinin ibadet hanesini hizmete açtı.

Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, liman alanı içine 3 semavi dinin ibadet hanesi “Cami, Şapel ve Havra” inşa ederek, bir hoşgörü iklimini hayata geçirdi.

Konuyla ilgili Deniz Haber Ajansı'na özel açıklamada bulunan Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, 3 semavi dinin ibadethanesini liman içinde hayata geçirdiklerini ve bir hoşgörü iklimi oluşturduklarını söyleyerek şunları kaydetti; "ASYAPORT Limanı'mızda 3 ayrı semavi din 'Dinler Bahçemizde' yaşamaktadır. Dünyada örneği başka hiçbir limanda olmayan bu bahçede 'Cami, Şapel ve Havra' yan yana inşa edilmiş olup, dalı barışın kendisi de kutsallığın, bolluğun, bilgeliğin ve sağlığın sembolü olan 500 yıllık Zeytin Ağacımız, bu bahçeye misafir gelerek bu eşşiz mekana kök salmıştır." dedi.

cami_sapel_havra_buyuk-001.jpg

asyaport_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.