Arkas, yeni nesil-eko dizayn dört gemi siparişi verdi

Arkas, yeni nesil-eko dizayn dört gemi siparişi verdi

Filosunda kendine ait 35 konteyner gemisi olan Arkas, Çin’deki Zhejiang Ouhua tersanesinden enerji verimliliğine uygun dizayn edilmiş dört yeni konteyner gemisi...

Filosunda kendine ait 35 konteyner gemisi olan Arkas, Çin’deki Zhejiang Ouhua tersanesinden enerji verimliliğine uygun dizayn edilmiş dört yeni konteyner gemisi siparişi daha verdi.

Arkas, yaptığı araştırmalar neticesinde gemi dizaynının uluslararası kurallara uygunluğu, Alman dizaynına sahip olması, işçiliğin kalitesi ve uygun fiyat  gibi kriterleri dikkate alarak yeni gemilerinin siparişini 2016 ve 2017 yılında teslim olmak üzere Çin’deki Zhejiang Ouhua Shipbuilding Co. Ltd şirketine verdi. Dört tane yeni nesil-eko dizayn gemi siparişi veren Arkas’ın filosunda hali hazırda 35 konteyner gemisi ve 5 yakıt ikmal tankeri var.

Gemi başına yüzde 25’e varan yakıt tasarrufu

Dünya denizciliğinde enerji verimliliği konusunda uyulması gereken uluslararası kurallar mevcut. Arkas’ın sipariş verdiği yeni nesil-eko dizayn gemiler; motor özellikleri, tekne

dizaynı (pervanesi, bulb yapısı, dümeni ve dümen sistemleri vb…), tekne genişliği sayesinde yüksek enerji verimliliği sağlıyor. MAN G Type motora sahip olan gemi eski nesil gemilere kıyasla yüzde 25’e varan yakıt tasarrufu sağlayarak zehirli gazların doğaya salınımını minimuma indiriyor. Tekne genişliğinin stabiliteye olumlu etkisi sayesinde taşıma kapasitesinde artış ve gereksiz balast suyu taşınmasının önlenmesini sağlıyor.

Gemilere Türk bayrağı çekilecek

Gemilerin taşıdığı Türk bayrağının seyrettikleri Akdeniz, Karadeniz ve Batı Afrika’da ülkemizi temsil etmesini önemseyen Arkas, yeni gemilerine de Türk bayrağı çekecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.