"Araç yenileme süresi 3 yıla yayılsın"

"Araç yenileme süresi 3 yıla yayılsın"

TESK Başkanı Palandöken, ticari araçların ÖTV'siz yenilenme süresinin 3 yıla yayılması önerisinde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçların ÖTV’siz yenilenmesine yönelik düzenlemenin 3 yıla yayılması halinde daha faydalı olacağını belirtti.

Palandöken, yaptığı açıklamada, söz konusu tasarıda, ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, kamyon, kamyonet ve özel halk otobüsünün ÖTV’siz yenilenmesi için 30 Haziran 2017'ye kadar süre tanındığını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eğer araç yenileme süresini 3 yıla yayarlarsa daha faydalı ve hakkaniyetli olacak hem de otomobil fabrikaları yeterince araç üretebileceklerdir. Ancak süre çok kısa. Bu kadar kısa sürede otomotiv fabrikaları araç üretemeyeceği gibi daha birkaç yaşında taşıtı olan esnaflar da araçlarını yenileme hakkını kullanamayacaklar. Bu nedenle süre 3 yıla yayılırsa hakkaniyet açısından da ekonomiye sağlayacağı katkı açısından da olumlu olacaktır."

Düzenlemeden yararlanmak isteyen, ancak mali imkanı olmayan şoför esnafı için kredi sağlanmasının önemine işaret eden Palandöken, ÖTV indiriminin hurda teşviki ile desteklenmesi halinde sonuçlarının çok daha olumlu olacağını kaydetti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.