APM’in Aliağa için planları büyük

APM’in Aliağa için planları büyük

APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, 2016’da faaliyete geçmesi planlanan yeni limanda, yılda 1,3 milyon TEU yük elleçlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Liman işletmeciliğinde 50 yılı aşan birikimi ve 20 bini aşan çalışanı ile 5 kıtada ve 39 ülkede toplam 74 liman işleten dünyanın en iyi liman işletme şirketi olarak faaliyet gösteren APM Terminals Aliağa’da kurulmakta olan konteyner limanı ile Ege bölgesinin ticaretinin gelişmesine destek olmaya ve Ege’yi dünya ile birleştirmeye hazırlanıyor. APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen ve Şirketin Dış İlişkiler Direktörü Dr. Erol Metin Aliağa’da PETKİM Limanı içinde yapılmakta olan yatırımları hakkında Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ile birlikte basın mensuplarına bilgi verdi. Bu limanın 1.3 milyon TEU kapasite ile Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner limanı olacağını söyleyen Wolf Larsen, “APM Ege Terminali hızlı ve modern konteyner işletme yeteneği ile birlikte 700 metre rıhtım uzunluğu, 16 metre su derinliği ve 16 bin TEU kapasiteli son nesil gemileri yanaştırabilme özelliği ile Ege Bölgesi’nin ihracat,  ithalat ve ticaret yeteneğine hız kazandıracak, Türkiye’yi ve Ege’yi küresel ağa bağlayacak” diye konuştu.

LARSEN: ‘TÜRKİYE APM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÜLKE’
Türkiye’nin hem büyüme istatistikleri açısından hem coğrafya açısından hem de ihracat ve ithalat hareketliliği açısından APM için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Larsen, “Ülkedeki genç nüfus ve coğrafi konuma bakıldığında Türkiye potansiyeli çok büyük bir ülke. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin büyüme çizgisinin devam edecek olması ile bütün dünyada ticaretin daha fazla konteyner nakliyesine doğru gittiğini ve Türkiye’nin bu alanda gelişecek alanı olduğunu gördüğümüz için tüm bu sebepler Türkiye’yi çok cazip hale getiriyor” dedi.

wolf-larsen.jpg

BÜYÜK GEMİLER YANAŞACAK, MALİYETLER DÜŞECEK
İzmir’deki mevcut limanlar gereği konteyner hareketlerinin küçük gemilerle yönetildiğini ve bu gemilerle yapılan ticarette doğal olarak maliyetlerin yükseldiğini ifade eden Larsen, “Limanımız tamamlandığında Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde 11.000 TEU kapasiteli konteyner gemilerinin rahatlıkla yanaşabileceği tek liman olacağız. Bu şekilde maliyetleri düşüreceğiz. İzmir bundan böyle Pire ve Malta gibi limanlara bağlı kalmadan direkt olarak dünyanın bütün hatlarına ve büyük ölçekli gemilere hizmet verebilir bir yeteneğe kavuşacak” ifadelerini kullandı.

apm-terminals.jpg

‘İYİ BİR VATANDAŞ OLMAK İSTİYORUZ’
Bölgenin en gelişmiş ve en modern terminalini kurarken sağlık ve emniyetten ödün vermeyeceklerini belirten Larsen, “APM Terminals olarak Ege Terminalimizde üstün sağlık, emniyet ve güvenlik kurallarımız vazgeçilmez ilkemizdir. APM Terminals olarak küresel çapta uyguladığımız sağlık, emniyet ve güvenlik ilkelerimiz ile sektöre örnek olmak ve Ege terminalini bu alanda Türkiye’nin en iyi ve en başarılı terminali yapmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca APM olarak faaliyet gösterdiğimiz yerlerde iyi bir vatandaş olmak istiyoruz. Büyük bir şirket olmanın sorumluluğuyla Aliağa’da yaşayan halkla da barışık ve iyi bir vatandaş olarak faaliyetlerimizi sürdürmek istiyoruz. Aynı zamanda bu bölgedeki yerel gelişmeye katkı sağlamak istiyoruz ve bu yönde de çalışma düşüncemiz var” dedi.

adnan-saka.jpg

‘ALT YAPI HİZMETLERİ HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILMALI’
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’da,  APM firması Petkim’in Petlim limanını 28 yıllığına işletmek için anlaşma yapan Hollandalı firma yetkilileri Aliağa’da nasıl bir yatırım yapmak istediklerini, neler yapacaklarını, nasıl işletme kuracaklarını bizlere anlattılar.  Burada gördüğümüz gibi Aliağa’nın potansiyeli gün geçtikçe hızla artmakta ve bu artan potansiyele de yabancı yatırımcıların ilgi duyduklarını görüyoruz.  Bu da bizi sevindiriyor. Böyle bir işletmeyi, böyle bir limanı dünya çapında işletmesi olan bir yabancı firmanın üstlenmesi bizim için çok büyük bir avantaj. Umarım biz bu avantajı en iyi şekilde kullanarak Aliağa ve Türkiye lehine imkânlarımız kullanırız. Hem istihdam da hem gelir seviyesinde ülkemize artırım sağlarız. Tabi ki bunun olması için alt yapı hizmetlerinin hızlı bir şekilde hareket ederek yapılması gerektiğini de söylememiz lazım.  Özellikle ulaşım sorununu çözmek için bütün kurumların hep birlikte yerel, Büyükşehir, Genel yönetim merkezi yönetim olarak Karayolları Bölge Müdürlüğünün hepsinin bir an önce bölgemiz ulaşım yollarının yapılması veya revize edilmesinde çok büyük fayda olacaktır” diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.