Antalya'ya muhteşem bir Kruvaziyer Limanı geliyor

Antalya'ya muhteşem bir Kruvaziyer Limanı geliyor

Manavgat’ta turizmcilerle buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kruvaziyer Limanı Projesi'ni bu yıl içinde ihaleye çıkabileceklerini belirterek, “İçinde 1000 yataklı bir de otel olacak. Yatırımcı arıyoruz" dedi.

Menderes Türel, Manavgat'ta turizmcilerle bir araya geldi. Manavgat ve çevresindeki tüm turizmcilerin katıldığı toplantıda Türel, turizmle ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi, referandum sürecini anlattı. Başkan Türel, gecen yıl turizm sektörü ve STK'ların önemli kanaat önderleri ile birlikte yurt dışında başlattıkları tanıtım kampanyasından son derece olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Aynı çalışmaya bu yıl da Frankfurt, Hamburg ve Amsterdam'da aynı ekiple devam ettiklerini anlatan Türel, şunları söyledi: “Yaptığımız çalışmalar Alman turizm endüstrisinin önderlerini çok memnun etti. Bir belediye başkanının kentinin tanıtımı ve turizmle ilgili yurt dışında toplantılar yapmasına ilk kez şahit olduklarını bakanımızın da bulunduğu bir toplantıda dile getirdiler.'' dedi. 

Kruvaziyer Liman Projesinde Bin Yataklı Otel Olacak

Antalya turizmine büyük katkı sağlayacak Kruvaziyer Liman Projesi'nin bu yıl içinde ihalesini yapabileceklerini belirten Başkan Türel, “Kruvaziyer Liman Projesi'ni 3 senede planlarını yeni tamamladık. İşte bu yüzden istikrar lazım diyoruz.

Daha bugün ÇED Genel Müdürü ile görüştüm halkın katılım toplantısıyla ilgili çok acil karar vermelerini istedim. 17 Nisan'da halkın katılım toplantısı ilanını yaptık. Eski milletvekilimiz, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan hemen imzalarım dedi.

Mayıs ayında Miami ile kardeş şehir protokolü imzalayacağız. Orada bu cruise firmaları ile birtakım toplantılar planlıyoruz. Limanın içinde bin yataklı da bir otel olacak. Denize sıfır Lara plajında. 30 bin metrekarelik de bir ticari alan var. Yatırımcı arayışındayız buradan duyurulur" diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.