Antalyalı çiftçilere hava kargo müjdesi

Antalyalı çiftçilere hava kargo müjdesi

Bakan Faruk Çelik borçların erteleneceği müjdesini verdi. AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise çiftçilerin daha geniş pazarlara ulaşabilmesi için uçak kargo lojistik firmaları ile görüşüleceğini kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalyalı çiftçilerin borçlarını Bakanlar Kurulu’na taşıyacağını ve çiftçilere kolay ihracat yapabilmeleri için uçak nakliye konusunda çalışmalarının olabileceği müjdesini verdi. AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise çiftçilerin daha geniş pazarlara ulaşabilmesi için uçak kargo lojistik firmaları ile görüşüleceğini kaydetti.

Rıza Sümer, Tarım sektörü temsilcilerinin Faruk Çelik’le bir araya geldiği toplantının detaylarını paylaştı. Sümer, çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesi için görüşmelerin olacağını ve daha geniş pazarlara ulaşmak için uçak kargo firmalarının düşünüldüğünü ve bu konuda somut adımlar atılacağını söyledi. İl Başkanı Sümer, toplantıda gündeme gelen konuların takipçisi olacaklarını kaydetti.

Tarım sektörü için mini zirve

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Expo 2016 Sergi alanında gerçekleştirilen toplantıda başta Rusya krizinin sektöre verdiği zarar ve çıkış yollarının konuşulduğu bilgisini verdi. Sektör temsilcilerinin her türlü problemini Tarım Bakanı Çelik’e rahatça dile getirebildiği bir toplantı gerçekleştirildiğini kaydeden Sümer, sektör için adeta mini bir zirve yapıldığına dikkat çekti.

Daha geniş pazarlar için uçak kargo talebi

Çiftçilerin süt fiyatları ile ilgili görüşlerini aktardığını ve fiyatların artırılması talebinde bulunulduğunu da belirten Sümer, ihracat için kara yolunun zorlu olduğu ve daha geniş pazarlara ulaşabilmek için çiftçilerin uçak kargo talebi olduğunu da belirterek şöyle konuştu: “Süt tozu imali için sütünde düşük seyreden fiyatının arttırılması için istekler oldu. Meralarla ilgili sıkıntılar vardı çiftçiler bunları anlattı. Miras hukukundan dolayı arazilerin küçülmesiyle ilgili kanunda bazı sıkıntılar vardı bunların hepsi dile getirildi. Örtü altı tarımda yaşanan sıkıntılar vardı bunlar da yeniden dile getirildi. Tarımla ilgili her şey konuşuldu. Bu işin takibini inşallah yapacağız ve çiftçimizin sorununu çözeceğimize inanıyoruz. Uzun sürenin ardından tarımın tüm muhataplarının katıldığı böyle bir toplantı olmamıştı. Yaş sebze meyvede bizim ihracatımız genelde kara yoluyla yapılıyor. Pazarın genişlemesi için hava yolu ile ilgili bir kargo uçakları lojistik firmasıyla görüşülmesi için bir teklif verildi. Rusya pazarı kapanınca çevredeki ülkelerde pazar oluşması için bu türde bir çalışma da yapılacak” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.