Antalya, kruvaziyerde umduğunu bulamıyor

Antalya, kruvaziyerde umduğunu bulamıyor

Global Holding iştiraklerinden Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, Antalya'nın kruvaziyerdeki payının çok düşük olduğunu söyledi.

Port Akdeniz Antalya Limanı'na MS Europa isimli gemi ile bu sabah çoğunluğu Alman, 400 turist geldi. İsrail'in Aşlot Limanı'ndan gelen gemi Antalya Limanı'ndan Rodos'a geçecek. Global Holding iştiraklerinden Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, baharın gelişiyle birlikte Antalya'da kruvaziyer turizm sezonunun da açıldığını belirterek, "Bugün Bahama bayraklı MS Europa gemisi ile yaklaşık 400 yolcu geldi. Yolcuların neredeyse tamamı Alman vatandaşı" dedi.

ANTALYA KRUVAZİYER TURİZMİNDE BEKLENENİ YAKALAYAMIYOR

Geçen yıl Türkiye'de kruvaziyerle gelen turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 4,5 azaldığını ve kruvaziyerle yaklaşık 1,8 turist geldiğini kaydeden Sert, "Umarız ki bu sene kruvaziyer turizminde bir büyüme gerçekleşir" diye konuştu.Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Antalya'da kruvaziyer turizminde istedikleri noktayı yakalayamadıklarını da ifade eden Sert, şöyle devam etti: "Kruvaziyer turizmin gelişmesinde etrafımızdaki ülkelerdeki istikrar çok önemli. Şu anda bildiğiniz gibi civarımızdaki ülkelerde büyük problemler var. Bu da deniz turizminde sıkıntı yaratıyor. Antalya'ya en fazla Rus ve Alman turist geliyor. Ama sadece bu pazarlar üzerinde çalışma yaparsak sıkıntıya düşmemiz muhtemel. Antalya'nın payı kruvaziyerde çok düşük. Türkiye'nin dördüncü büyük kruvaziyer limanı olmamıza rağmen şu anda kapasitemizin ancak yüzde 20'sini kullanıyoruz. Oldukça boş kapasitemiz var. Avrupa'ya, Uzakdoğu'ya ve dünyanın değişik ülkelerine ülkemizin turistik değerlerini tanıtmamız gerekiyor."

GEÇEN YIL 175 BİN YOLCU GELDİ

Geçen yıl deniz yoluyla Antalya'ya yaklaşık 175 bin yolcunun geldiğini belirten Sert, bu sene hedeflerinin 200 bin yolcu olduğunu bildirdi. Sert, "Sezonu açtık, inşallah iyi bir şekilde devam eder" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.