Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu Ankara ili için toplu taşıma ücretlerinde % 6,38 oranında artış yapılmasını kararlaştırdı.

EGO, metrolarda ve Ankaray’da 2.35 TL olan tam biniş ücreti 2.50 TL olurken, aktarım ücretleri de 1 TL olarak belirlendi. Açıldığı günden beri ücretsiz olan teleferik hattı 1 TL olurken, öğrenci ve öğretmenlerin indirimli bilet fiyatlarına herhangi bir zam yapılmadı.

15 Ocak’tan Sonra Geçerli Olacak

ankara-topl-tas1.jpgBelirlenen yeni toplu taşıma ücretleri 15 Ocak Pazar gününden itibaren geçerli olacak. Yeni zamla beraber: özel halk otobüslerinde tam biniş ücreti 2,75 TL olurken, kısa mesafe minibüs ücretleri 2.75 TL, uzun mesafe minibüs ücretleri 3,15 TL,  Esenboğa Havalimanı- Ankara arasında hizmet veren BELKO Air’ler de 11 TL oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili yaptığı açıklama da 2014 yılından beri ücretsiz olarak hizmet veren Yenimahalle- Şentepe Teleferik hattının biniş ücretinin 1 TL olmasına karar verildiğini bunda teleferik ulaşımın bazı kişiler tarafından amacının dışında kullanılması nedeniyle bölge halkından şikayet gelmesi üzerine kararlaştırıldığını belirtti. Bölge halkının mağdur edilmemesi için de Yenimahalle Metro İstasyonu’na aktarma yaparak metro kullanacak vatandaşlar için bu ücretin yakın zamanda düşürüleceğini ayrıca raylı sistemleri kullanarak Yenimahalle Metro istasyonunu kullanacak yolcuların ise aktarım ücreti alınmadan ücretsiz olarak yolculuklarına devam edeceklerini söyledi.

Karar UKOME’den

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri zam miktarını çok bulan Ankaralılar için de kent genelinde hizmet veren toplu taşıma araçlarından EGO, ÖHO, ÖTA, Ankaray ve diğer toplu taşıma ücretlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kar amacı güdülmeden zararına yürütüldüğünü zam tarifesine müdahalelerinin söz konusu olmadığını, ücret zammının Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu tarafından alındığını hatırlattı. Yetkililer ayrıca EGO olarak Ankara’da toplu taşıma ücretlerinde son 6 yılda sadece 2 kez zam yapıldığını hatırlatarak, kar amacı güdülmeyen toplu taşıma hizmetinde yatırım maliyetleri ile işletme maliyetlerindeki artışlar sürdürülebilir bir toplu taşıma hizmetinin aksamadan yürümesi için zam kararını doğru bulduklarını öğrenci ve öğretmenlerinde mağdur edilmemesi için indirimli biletlere zam etmediklerini açıkladı. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.