Anadolu Treni ilk seferini yaptı

Anadolu Treni ilk seferini yaptı

İlk yerli tren ilk seferini gerçekleştirdi. Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi tarafından Adapazarı`nda üretilen ilk yerli dizel tren setinin İzmir-Balıkesir-Bandırma...

İlk yerli tren ilk seferini gerçekleştirdi. Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi tarafından Adapazarı'nda üretilen ilk yerli dizel tren setinin İzmir-Balıkesir-Bandırma arasındaki ilk seferini yaptı. Açılışa AK Partililer törene tam kadro katıldı.

İlk yerli dizel tren setinin İzmir-Balıkesir-Bandırma arasındaki ilk seferinin startı verildi. Vali Ahmet Turhan ve Milletvekili Edip Uğur tren seferlerini başlattı. Turhan ve Uğur treni kullanarak Yeniköy’e kadar götürdüler.

Açılışa AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur, Vali Ahmet Turhan, Milletvekili Tülay Babuşcu, Altıeylül Belediye Başkan Adayı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Emniyet Müdürü Feridun Boz ile çok sayıda AK Partili ve vatandaşlar katıldı.

‘BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK’

Açılış konuşması yapan DDY İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay Bandırma-Balıkesir-İzmir için tarihi günlerden birini yaşadığımıza dikkati çekerek “Bandırma-İzmir arasındaki dizel tren setinin hizmete verilmesi törenine katıldığınız için teşekkür ediyoruz. TCDD 157 yıllık tarihinde birçok projeye ve ilke imza attı. Ülkemizin gelişiminde ulaşımında demiryolu lokomotif bir görev almıştır. Demiryolları geliştikçe ülke kalkınmış ve buralara gelinmiştir. Bugün hızlı tren teknolojisine sahip dünyada 8 Avrupa’da 6 ülke konumundayız. Bu hepimiz için gurur kaynağıdır” dedi. Koçbay; TCDD’nin bir yandan hızlı tren projelerini gerçekleştirirken, diğer yandan yük taşımacılığında birçok projeyi hayata geçirdiğine vurgu yaparak “Hatların çoğunu yeniliyoruz. Modern ulaşım ile vatandaşlarımız taşınıyor. Tanesi 17 milyon TL’ye mal olan 4’lü tren setleri maksimum saatte 170 kilometre hız yapabiliyor. Raylı taşımacılıkta bu trenler büyük önem taşıyor. Bandırma-İzmir arasında bunu hizmete vermenin onurunu yaşıyoruz. Hükümetimizin ve genel müdürümüzün desteği ile projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

‘ARTIK GÖKTÜRK UYDUSU BİLE ÜRETİYORUZ’

AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur ise “Yerli üretimlerle iftihar ediyoruz. İthal ettiğimiz vagonları, rayları üretiyoruz. Türkiye artık Göktürk uydusunu bile yerli üretebiliyor. Bunları Türk mühendisleri hazırlıyor. Bu da bizim ülke ve millet olarak gururumuz. Balıkesir lojistik köyüyle gelecek hızlı trenleriyle elektrik sinyalizasyonlu trenleriyle bir demiryolları kavşağında bir il oluyor. Nasıl otoyol, bölünmüş yollarıyla illerin odak noktasıysak, şimdi de tren yollarının kavşağı olacağız. Balıkesir’de yakında hızlı tren geçecek. Aynı bölünmüş yolları gibi bölünmüş demiryolları ile ülkemiz güçlenecek”

‘YERLİ TRENLER GURURUMUZ’

Vali Ahmet Turhan da konuşmasında şunları aktardı: “İmkanları kısıtlı yerde gelişme, kalkınma olmaz. Yıllarca yurtdışına gittiğimizde hep hızlı trenleri olan ülkelere gıpta ile baktık. Allah'a şükür artık dünyada hızlı tren açısından 8. ülkeyiz. İnşallah bu kapsamda da ülkemizin büyükşehirlerine hızlı tren gidiyor. Yakın zamanda da Balıkesir nasibini alacak. Daha yakın zamanda Demiryolları ile ilgili altyapının geliştirilmesine yönelik temel atmıştık. Bugün de onu tamamlıyoruz inşallah. Gururumuz, onurumuz olan yerli yapım trenler bugün hizmete açılacak. Özellikle Bandırma-İzmir demiryolu Balıkesir açısından çok önemli. Yani Balıkesir'e yatırım yapılıyorsa, yabancı sermaye geliyorsa, bilin ki bu demiryolunun çok büyük etkisi var. İki büyük limana Balıkesir'i bağlayan demiryoludur. Ben özellikle demiryolları ve ulaşım açısından emeği geçen DDY yetkililerine, vekillerimize, bakanlarımıza, bütün bunların talimatını veren sayın başbakanımıza gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah bu yollarla beraber, demiryolları ile beraber önümüzdeki süreçte Balıkesir çok daha kalkınmış, çok daha müreffeh bir şehir olacak. Ben tüm katkı sağlayanlara gönülden teşekkür ediyorum.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.