Almanlarla birlikte Endonezya için denizaltı üretilecek

Almanlarla birlikte Endonezya için denizaltı üretilecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığı öncülüğünde Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ile Alman TyssenKrupp Marine Systems, Endonezya Denizaltıları Projesi için anlaştı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı öncülüğünde Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ile Alman TyssenKrupp Marine Systems, Endonezya Denizaltıları Projesi için anlaştı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı öncülüğünde Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ile Alman TyssenKrupp Marine Systems, Endonezya Denizaltıları Projesi için anlaştı. İmzalar geçtiğimiz hafta 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF) atıldı.

Proje 2.5 milyar euro değerinde

Savunma Sanayii Müsteşarlığı öncülüğünde Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ile Alman TyssenKrupp Marine Systems, Endonezya Denizaltıları Projesi için anlaştı. İşbirliğinin cumhuriyet tarihinin en büyük savunma sanayi ihracatına yönelik projesi olması bekleniyor. 2.5 milyar euro değerindeki anlaşma kapsamında 1 veya 2 denizaltının Gölcük Tersanesi’nde inşa edilmesi, kalanının ise Endonezya’da inşası planlanıyor. Type 214 sınıfı dizel elektrikli denizaltıların sensör sistemleri ASELSAN, entegre kumanda ve kontrol donanımının ise HAVELSAN tarafından yapılması hedefleniyor.

Kerim ÜLKER - Dünya

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.