Alitalia'nın %49'u Etihad'a satılıyor

Alitalia'nın %49'u Etihad'a satılıyor

  İflasın eşiğindeki İtalyan Havayolları Alitalia'nın % 49'unun BAE havayolu şirketi Etihad'a satılacağı belirtiliyor. Birleşik Arap Emirlikleri...

 

İflasın eşiğindeki İtalyan Havayolları Alitalia'nın % 49'unun BAE havayolu şirketi Etihad'a satılacağı belirtiliyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin hızlı büyüyen havayolu şirketi Etihad, Avrupalı şirketlerdeki hisse alımlarını sürdürüyor.Etihad için, Alitalia bir stratejik ortak olarak küresel erişimini genişletmek için atılım olarak görülüyor. Etihad daha önce Air Berlin dahil olmak üzere Virgin Australia ve Aer Lingus’un hisselerini almıştı.

Air Berlin, Jet Airways ve Darwin Airlines’deki hisse alımlarından sonra, Etihad şimdi de iflasın eşiğindeki İtalyan devlet havayolları Alitalia’nın yüzde 49 hissesini almaya hazırlanıyor.

Toplam borcu 1 milyar avroyu aşan Alitalia’nın yüzde 49 hissesinin Etihad’a devri konusunda tarafların anlaştığı ve hisse devri ile ilgili resmi açıklamanın mart ayındaki sermaye artırımı ile birlikte yapılmansın planlandığı belirtiliyor.

İtalyan sendika çevreleri, Etihad’ın Alitalia’nın yüzde 49 hissesini alması ile birlikte 1 Mart’tan itibaren Alitalia bünyesinde çalışan 12 bin 500 personelin çalışma sürelerinin kısaltılıp daha az ücret ödenmesi uygulamasına gidileceğini ifade ediyorlar.

Etihad’ın Avrupa’daki genişleme politikasının en başta bölgenin en güçlü havayolu şirketi olan Alman Havayolları Lufthansa’yı ürküttüğü belirtiliyor.

Zira Etihad, 2011 Aralık ayından bu yana yüzde 29,21’lik hisse ile Almanya’nın en büyük ikinci havayolu şirketi Air Berlin’in en büyük hissedarı konumunda. Etihad, 2013 yılında da bugün Air Serbia olarak faaliyet gösteren Jet Airways’in % 49, İsviçreli Darwin Airlines’in ise yüzde 33,3 hissesine sahip oldu. Etihad’ın ayrıca Fransız ve Hollanda ortak şirketi Air France-KLM ile işbirliğine gitme ve ortak bir şirket kurma planları da yaptığı ifade ediliyor.

2003 yılında kurulan Şeyh Hamid bin Zayed El Nahyan yönetimindeki Etihad, 11 yıllık sürede 87 uçaklık bir filoya ulaştı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.