Aktiv Türkiye, forwarder firmalarla büyüyecek

Aktiv Türkiye, forwarder firmalarla büyüyecek

CMR sigortalarında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan Aktiv TK Sigorta, önümüzdeki yıl forwarder sorumluluk sigortası ile müşteri portföyünü daha da geliştirmeye hazırlanıyor.

CMR sigortaları başka olmak üzere; mal sigortası, kasko, trafik, yeşilkart, yurt içi mali mesuliyet, seyahat sağlık, yangın, genel sorumluluk sigortaları, sağlık ve ferdi kaza gibi tüm branşlarda portföy yönetim hizmetleri veren Aktiv Türkiye, 2016 yılında forwarder sorumluluk sigortası (FFL) hizmeti vermeye hazırlanıyor. Forwarderlık hizmeti veren lojistik şirketlerine ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Aktiv TK Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Boğaç Üçer, uluslarası bir yapıya sahip olmalarının, müşterilerine ciddi bir hareket alanı sağlayacağını söyledi.

UZMANLIK ALANIMIZ LOJİSTİK...
İştirakçilerinden biri olan Aktiv Assekuranz Makler GMBH’nin, Almanya’nın lojistik alanında en büyük  sigorta brokerlerinden biri olduğunu hatırlatan Üçer, dolayısı ile bizim de uzmanlığımız  lojistik sektörü üzerinedir. CMR sigortaları bu bağlamda bizim ana uzmanlık alanımız ancak bunun yanında  emtia, depo sorumluluk, kaza ile  bireysel  branşlarda acenteliğini yaptığımız sigorta şirketlerimizin sağladığı tüm  faaliyetleri sigortalılarımıza tedarik ediyoruz. Bunun yanında satış sonrası özellikle lojistik sigortaları üzerine eğitim,seminerler  ve özellikle hasar konularında danışmanlık hizmetlerimiz ile sigortalılarımıza destek oluyoruz. Şirketimiz kuruluşundan beri  erişilebilirliği arttırmak  amacıyla yatırımlarını hem ofislerine hemde bilgi teknolojilerine ağırlık vererek devam ettirmektedir.Bu bağlamda 2012 yılında hizmete giren Mersin şubemiz ile özellikle Akdeniz, Güneydoğu ve İç anadolu bölgelerimizdeki  sigortalılarımızdan gelen talepleri karşışıklı değil yan yana cevaplıyoruz” diye konuştu.

aktiv-tk.jpg

HEDEF YÜZDE 40
4 yıldır faaliyette olan şirketlerinin, CMR sigortaları  konusunda Türkiye’de yüzde 30 bir pazar payına sahip olduğunu ifade eden Üçer, 2016 sonu itibariyle bu payı yüzde 40’a çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. “Sigortacılığın bir yarışma değil bilgi işi olduğunu düşünüyoruz dolayısı ile rekabette hep doğru bilgi ve şeffaflık adımlarıyla önde olmak gayesindeyiz” diye Üçer, CMR sigortalarının sektörü için önemini anlattı: “Türkiye 1995 yılında CMR Konvansiyonu’na  imza atarak Uluslararası Karayolu nakliyesini bu sözleşmenin yükümlülükleri altında gerçekleştirmeye başlamıştır. Dolayısı ile geçmişte Türk ticaret kanununun belirlediği Nakliyeci sorumluluklarını Uluslararası taşımalar için artık CMR Konvansiyonu belirlemektedir. CMR  Sigortası hem poliçe şartlarını hem de konvansiyonun belirlediği taşıyıcı sorumluluklarını baz alarak sigortalının haklarını koruyan yegane taşıyıcı sorumluluk sigortasıdır. Poliçe teminatlarına göre olası hasar veya hatalarda  emtia sahiplerinden gelebilecek haklı talepleri karşılarken haksız taleplerde de sigortalısını hukuksal anlamda korumaktadır.”

aktiv-tk-2.jpg

KALICI ÇÖZÜM İÇİN SİGORTA ŞİRKETLERİNİN DE KATKISI GEREKİYOR
Maliyetten kaçarak, araçlarına kasko ve CMR sigortası yaptırmayan şirketlerin aslında daha çok zarar ettiklerini anlatan Üçer, bu konuda sigorta şirketlerine de büyük pay düştüğünü dile getirdi. Üçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kasko yaptırmayan  şirketleri incelediğimizde gerek daha önce yaptıran şirketler araç sayısı yükseldikçe  gerekse hiç yaptırmamış olanlar doğrudan maliyet hesabı yaparak kasko yaptırmaktan uzaklaşılıyor. Kasko ve trafik poliçeleri konusunda sigorta maliyetlerini arttıran en önemli sebep hasar istatistikleridir. Birçok sigorta şirketinin bu sebepten dolayı zarar ettikleri aşikar. Biz de bu yüzden öncelikle sigortalının alacağı hizmet kalitesini düşürmeden  hasar elleçlemeleri ve maliyetlerinin azaltılmasına yönelik tedbirlerin alınması taraftarıyız. Sektörün ucuz maliyetli bir kasko ihtiyacını tek başına bir aracı veya sigorta şirketinin çözemeyeceği gelecek bir hamlenin de hasar sebebi ile  kalıcı olamayacağını düşünüyoruz. Kalıcı bir çözüm için tüm sigorta şirketlerinin, Lojistik sektöründe hizmet veren dernekleri de yanlarına alarak bir araya gelmeleri ve ortak bir akıl  ile çözüm arayışı içine girmeleri gerekmektedir.”

aktiv-tk-3.jpg

ORTADOĞU’DAN KAÇARKEN BDT ÜLKELERİNDE ZARAR ETMEK...
Üçer, sektörün günümüzdeki en büyük sorununun savaş riski taşıyan bölgeler olduğunu söyledi. Ortadoğu’daki riskli bölgelerden kaçmak isteyen nakliyecininin BDT ülkelerinin yüksek vergi oranlarıyla boğuşmak zorunda kaldığını aktaran Üçer, “Ortadoğu ülkelerinde siyasi sorunlar, BDT ülkelerindeki  dozvala veya vergi sorunu , Avrupa ülkelerindeki ekonomik krizler gibi nakliyecilerimizin yaşadığı her sorun, bizlere de doğrudan yansımakta. Özellikle Irak, İran,Suriye ve Mısır başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerindeki sorunlar en başta bizim ciddi pazarımız olan Antakya ve Mersin gibi Lojistik sektörünün kalbi şehirlerimize darbe vurmuştur. Bu şehrilerimiz de ayakta kalmaya çalışan firmalar BDT, Avrupa gibi yeni pazarlara açılmak zorunda kalmış, maliyetler daha da artmış ve ters orantıda navlun gelirleri düşmüştür. Uzun zamandır sürekli yaptığımız şehir ziyaretlerinde bu sıkıntıları gözlemledik,  temennimiz en yakın zamanda bu sıkıntıların bitmesi ve sektörlerin rahat bir nefes almasıdır” ifadelerini kullandı.

AKTİV TK’NIN SUNDUĞU AVANTAJLAR...

  • Aktiv TK, başta CMR olmak üzere mal sigortası, FFL, kasko, trafik, yeşilkart, yurt içi mali mesuliyet, seyahat sağlık, yangın, genel sorumluluk sigortaları, sağlık ve ferdi kaza gibi tüm branşlarda portföy yönetim hizmeti veriyor.
  • Avrupanın en büyük reasürans şirketlerinden birini kullanarak ve Türkiye’nin önemli sigorta şirketlerinden SBN Sigorta güvencesi altında Türk Hukukunun geçerli olduğu ve Hazine Müsteşarlığı tarafından alınan kararlara uyumlu ilk ve tek CMR Poliçesini sunuyor.
  • Emtia Poliçeleri, bugün gerek Irak ve Afganistan gibi riskli bölgelere en yüksek teminatları uygun primler ile temin etmesi ve gerekse Hasar Hizmetiyle tercih ediliyor.
  • Uzman ve deneyimli Yönetim, Satış ve Hasar ekibi ile ISO 9001-2008 Sertifikası ile derecelendirmiş 7/24 ulaşılabilir hizmet veriyor.
  • Türkiye’de acentalığını yaptığı önemli sigorta şirketleri güvencesiyle her sektör için bireysel ve kurumsal çözüm ortaklığı yapıyor.

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.