Air France çalışanları greve başlıyor

Air France çalışanları greve başlıyor

Air France-KLM grubu CEO'su ile host ve hosteslerin bağlı bulunduğu işçi sendikaları arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından SNPNC ve Unsa-PNC sendikalarının ilan ettiği grev bugün başlıyor.

Air France-KLM grubu CEO'su ile host ve hosteslerin bağlı bulunduğu işçi sendikaları arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından çalışanların yüzde 45'inin üye olduğu SNPNC ve Unsa-PNC sendikaları grev kararı almıştı. Grev bugün başlayıp 1 hafta sürecek.

Sözleşmelerin ekim ayında yenilenmesi öncesi yürütülen görüşmelerde, çalışanların talebi yeni sözleşmenin 3 ila 5 yıl arasında olmasıyken, patronlar yalnızca 17 aylık sözleşme yapılması dayatmasında bulunuyordu.

Çalışanların yüzde 22'sinin bağlı bulunduğu UNAC sendikası da sözde bu talebi savunurken, bu dönemde grevin uygun olmayacağı iddiası ile grev kararına katılmadı.

Grev için sendikaların tahmini yüzde 70 katılım olacağı yönünde olurken, Air France ise yurtiçi ve orta mesafe uçuşların yüzde 30'unun, uzun mesafe uçuşların da yüzde 10'unun iptal edilmesini tahmin ettiklerini duyurdu.

Air France'ın, geçtiğimiz yaz aylarında ortalama olarak günde bin uçuş gerçekleştirerek, 140 bin yolcu taşıdığı kaydedildi. 
 
Sendika.org
 
LOJİPORT
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.