AHL Gümrüğü'nde bir garip atama kararı

AHL Gümrüğü'nde bir garip atama kararı

Gümrük Memuru V. S., engelli oğlu bulunmasına karşın görev yaptığı İstanbul’dan başka bir ile atamasının yapılmak istendiğini belirtti.

Gümrük Memuru V. S., engelli oğlu bulunmasına karşın görev yaptığı İstanbul’dan başka bir ile atamasının yapılmak istendiğini belirtti. 20 yıllık memur olduğuna işaret eden S., söz konusu atama kararının yönetmeliğe aykırı olduğu görüşünde.

V. S., İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden AHL Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü’nde görev yapıyor. S. ailesinin iki çocuğu bulunuyor. 20 yaşındaki Ulaş otozim hastası.  Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin raporuna göre Ulaş Saruhanoğlu’nun engellilik oranı yüzde 90 seviyesinde. 10 yıldır tedavi gören Ulaş da ailesi de bugünlerde tedirgin.

Zira, Gümrük Memuru Baba V. S. için yeni bir atama kararı gündeme geldi. gümrük ve ticaret bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’nın kararına göre S.’nun ataması Doku Akdeniz Gümrük ve Tic. Bölge Müdürlüğü’ne yapılmak isteniyor.

ulas-saruhanoglu.jpg20 yaşındaki Ulaş Saruhanoğlu'nun tedavisi 12 yıldan bu yana sürüyor.

'KARAR YÖNETMELİĞE AYKIRI'

S., oğlunun engelli olduğunu, tedavisinin sürdüğüne işaret ederek “Söz konusu atama kararı yönetmeliğe aykırı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre ‘Engellilik durumu devam ettiği sürece istek dışında memurun yeri değiştirilemez’ deniliyor. Benim oğlum da yüzde 90 engelli. Buna rağmen atamam yapılmak isteniyor” dedi.

BENZER BİR DAVADA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

S., kendisi ile benzer bir durum yaşayan başka bir gümrük memurunun açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı aldırdığına işaret etti. S.’nin işaret ettiği davayı Bursa’da görev yapan M.B. açtı. Oğlunun yüzde 95 engeli bulunan M.B., Doku Akdeniz Gümrük ve Tic. Bölge Müdürlüğü emrine atamasının yapılmak istendiği gerekçesi ile Bursa 3. İdare Mahkemesi’nde alınan kararın iptalini istedi.  Mahkeme geçtiğimiz mayıs ayında aldığı kararda söz konusu işlemin iptali yönünde karar verdi.

www.hurriyet.com.tr

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.