Ağaoğlu'nun teknesi Boğaz'ı temizleyecek

Ağaoğlu'nun teknesi Boğaz'ı temizleyecek

TURMEPA'nın Ağaoğlu desteğiyle hayata geçirilen 'deniz süpürgesi' Boğaz'ı temizlemek için sefere çıktı

DenizTemiz Derneği (TURMEPA) ve Ağaoğlu Şirketler Grubu desteğiyle hayata geçirilen 'Temiz Deniz Süpürgesi' ilk seferine çıktı. Ali Ağaoğlu, TURMEPA'nın 2 yıl boyunca sponsorluğunu üstlendi. Boğaz'ı temizleyecek tekneye yıllık 500 bin TL ödendi.

HERKES DUYARLI OLSUN

Ali Ağaoğlu, konut sektörünün şehri betonlaştırdığı eleştirilerine maruz kaldığını ancak son dönemde sektörde doğayla dost inşaatlar yapıldığını söyledi. Ağaoğlu, "Bu işbirliği özel sektörün tüm oyuncularını harekete geçirmeli. Doğaya, insana saygılı bir çevre için denizlerimizin temizlenmesi çok önemli" diye konuştu. Belediyelerin sadece kara alanlarında sokak ve caddelerde temizlik yaptığına dikkat çeken TURMEPA Başkanı Tezcan Yaramancı ise Marmara Denizi'nin yüzde 50'sinin ölü vaziyette olduğunu belirtti. Yaramancı, "Boğaz kıyısında bulunan lüks restoranların da temizlik konusunda hassasiyet gösterip bizimle birlikte çözüm ortağı olmasını istiyoruz. Deniz varsa, hayat var. Bu nedenle denizlerimizin temiz kalması, nefes alıyor olması, hayati öneme sahip. Herkesin bu duyarlılıkla hareket etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

ÇÖPÇÜ ZANNEDİYORLAR

Törene TURMEPA Kurucusu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç da katıldı. Koç, "Bizi yanlış anlıyorlar, çöpçü zannediyorlar. Gayemiz bilinç yaratmak. Yoksa bizim ne adam ne de mali gücümüz üç tarafı denizle çevrili bu ülkenin suyunu temizlemeye yetmez" dedi. TURMEPA, turizm bölgelerinde ve İstanbul Boğazı'nda 6 teknesiyle denizlerin temizlenmesine katkıda bulunuyor. Sadece 2014 yılında 2 milyon 419 bin 652 litre sıvı ve 43 bin 343 jumbo boy atığın denize karışması engellendi.

turmepa-agaoglu.jpgLOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.