Ağaçlı, otomotiv lojistiğindeki tecrübesini üretime taşıyor

Ağaçlı, otomotiv lojistiğindeki tecrübesini üretime taşıyor

Yaklaşık 40 yıldır otomotiv ve yedek parça lojistiği alanında hizmet veren Ağaçlı Grup, bu alandaki bilgi birikimi ve tecrübesini tenteli yarı römork, lowbed ve araç üstü ekipmanları üretiminde de kullanıyor.

40 yıllık tecrübesi ve sektördeki güvenilirliğiyle yurtiçi ve yurt dışında Ford Otosan’ın bitmiş araçları da dahil pek çok önemli firma için otomotiv lojistiği hizmetleri veren Ağaçlı Grup, aynı zamanda sektöre yönelik yaptığı üretimle de dikkat çekiyor. Yıllardır edindiği bilgi birikimi ve tecrübeyi de kullanarak sektörün ihtiyaç duyduğu tenteli yarı römork, lowbed ve araç üstü ekipmanların üretimine imza atan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı, hem imalatçı hem de son kullanıcı olmalarının kendilerine önemli avantajlar sağladığının altını çizdi. Bu sayede, müşterilerine büyük katma değer kazandırdıklarını belirten Ağaçlı, “Lojistikte sahip olduğumuz 40 yılı aşkın deneyimimiz ve aynı zamanda treyler imalatçısı olmamızın da verdiği avantaj sayesinde müşterilerimize sunduğumuz hizmette büyük katma değer sağlamaktayız. Sektörün ihtiyacı öncelikle düşük maliyetli yüksek kaliteli ürünlerdir. Biz bunları sektöre sunuyoruz. Avrupa’dan yüksek rakamlara ve uzun terminlerle elde edilebilen ürünleri kaliteden ve teknolojiden ödün vermeksizin daha kısa sürelerde imal ediyoruz. Yurt dışı fuarlara katılıyoruz. Reklam çalışmalarına önem veriyoruz. Aynı zamanda yurt dışı nakliye ve lojistik faaliyetlerinde kendi araçlarımızı kullanıyoruz ki bu en büyük reklam faaliyetidir. Tüm bu tanıtım faaliyetlerimizin amacı ürünlerimizin kalitesiyle tüm dünyada isim yapmasını sağlamak” diye konuştu.

adnan-agacli.jpg

OTOMOTİV LOJİSTİĞİNİN HER ALANINDA HİZMET VERİYOR
191 özmal araçtan oluşan filolarıyla; Avrupa, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Irak başta olmak üzere yurtdışı ve yurtiçi birçok noktaya ulaştıklarını belirten Adnan Ağaçlı, sözlerine şu şekilde devam etti: “1972 yılında Ağaçlı olarak Ankara da kurulan şirketler grubu 1972 yılından bu yana taşımacılıkta ve araç lojistiğinde gösterdiği özverili çalışmaları ve prensipli tutumuyla; güvenilen ve tercih edilen bir marka olarak sektördeki yerini almıştır. Ağaçlı 1972 yılından bu yana, nakliye, akaryakıt, sigorta hizmetleri, otomotiv taşımacılığı, satışı ve servis gibi birçok alanda hizmet gayreti içerisinde çalışmalarına devam etmektedir. 30 yılı aşkın bir süredir Ford Otosan A.Ş.’nin ürettiği vasıtaların yanında diğer markaların Asya ve Avrupa ihracatlarını gerçekleştirmekteyiz. Ağaçlı nakliye grubu bünyesinde çalışan yetkin personeli ve tecrübeli şoförleriyle teslimatlarını zamanında gerçekleştirme ilkesiyle devam etmektedir. Nakliye alanında edindiği tecrübesinin ve karşılaştığı problemlere çözüm getirme becerisinin ışığında 1995 yılından itibaren de imalat sektöründe de yerini almıştır.”

YENİ YATIRIMLAR İHTİYACA GÖRE ŞEKİLLENECEK
Sektörde edindikleri bilgi ve tecrübeyi kullanarak, daha ergonomik, uzun ömürlü ve ihtiyaca uygun ürünler üretebildiklerini anlatan Adnan Ağaçlı, yeni yatırımların ise ihtiyaca yönelik şekilleneceğini anlattı: “Ağaçlı İmalat Grubu 1995 yılında Ağaçlı Grup bünyesinde Nakliye grubunun gücünü arttırmak ve filoya yeni kabiliyetler kazandırmak amacıyla üretim faaliyetlerine başlamıştır. Taşımacılık sektöründe edindiği bilgi ve tecrübeyi kullanarak, daha ergonomik, uzun ömürlü ve ihtiyaca uygun ürünler üretmiş, deneyimli teknik kadrosu ve personeli ile de yeni tasarımlar ve imalatlarla sektörde tanınmış ve hep bir adım yukarıyı hedeflemiştir. Elbette ki, yeni ürünleri ürün gamımıza katmak için projeler üretiyoruz. Otomobil taşıyıcı grubundaki tecrübe ve bilgilerimizi, ağır nakliye ve özel amaçlı nakliye grubunda yer alan ürünlerde kullanmak istiyoruz. Bu sebeple 2016 yılında yeni yatırımların planlaması söz konusudur. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu konjonktürel yapı, çevremizde olan değişimler ve ekonominin gidişatı yatırım planlamalarımızı yönlendirecektir diye düşünüyorum.”

agacli-4.jpg

“AR-GE’DE BİR ADIM ÖNDEYİZ”
Oto taşıyıcı konusunda branştıklarını ve bu konuda sektörde söz sahibi olduklarını söyleyen Ağaçlı, üretim kapasiteleriyle de ilgili bilgi verdi: “Yan ürün grupları olarak tenteli yarı römork, lowbed ve araç üstü ekipman gibi birçok konuda faaliyetleri de bulunmaktadır. Grubumuz Ankara Çayyolu mevkiinde 22 dönüm arazi üzerinde 5000 metrekare kapalı alana sahip fabrikamızda imalatlarını gerçekleştirmektedir. Grubumuz 2008 krizi öncesinde yoğun bir şekilde Rusya ve CIS ülkelerine ihracatlar gerçekleştirmiştir, şu anda da yurt içi ve yurt dışı imalat ve satışları devam etmektedir. Teknolojiyi yakından takip ederken az maliyetle daha kaliteli ve kullanışlı ürünler geliştirmeyi sürdürmektedir. Nakliye grubunun ve İmalat grubunun aynı çatı altında olması da diğer firmalardan bizi ayıran en büyük özelliktir. Hem üretici hem de son kullanıcı olmanın verdiği avantajlarla Ar- Ge çalışmalarında rakiplerimizden bir adım önde olduğumuzu söyleyebilirim.”

agacli-1.jpg

HEDEF: KUSURSUZ ARAÇLAR ÜRETMEK
Adnan Ağaçlı, orta vadedeki hedeflerinin, sektörün ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan kusursuz araçlar üretmek olduğunu dile getirdi: “Hali hazırda imalatını gerçekleştirdiğimiz çeşitli tiplerdeki araçlarımızı daha mukavim bir yapıya kavuşturmaya ve servis maliyetlerini azaltmaya yönelik projelerimiz mühendislerimiz ve teknik ekibimiz tarafından yönetilmektedir. Otomotiv sektöründe yaşanan değişimlere ayak uydurma adına her tip aracın sorunsuz taşınması ihtiyacını karşılayabilmek için ve otomobil taşıma kapasitelerini artırmak amacıyla yeni teknolojileri yeni mekanizmaları içeren araçlar üzerinde çalışıyoruz. Orta vadedeki hedefimiz, teknik bilgi birikimimize ve imalat kabiliyetlerimize uygun, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek kusursuz araçlar üretmek, uzun vadedeki hedefimiz dünya çapında treyler sektöründe söz sahibi olmaktır.”

agacli-3.jpg

Burak GÜNER – LOJİSTİK EKİPMANLAR DERGİSİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.