Adria Havayolları tüm filosuyla satılıyor

Adria Havayolları tüm filosuyla satılıyor

Girdiği mali kriz nedeniyle oldukça zor günler geçiren Slovenya Havayolları Adria Airways satılıyor. Slovenya hükümeti havayolunun yüzde 91.58’ini Lüksemburg merkezli yatırım şirketi 4K Invest’e 100 bin Euro karşılığında satmak için anlaşmaya vardı.

Hükümet adına havayolu hisselerini elinde bulunduran Slovenian Sovereign Holding (SSH) ve Bad Asset Management Co. (BAMC), 4K Invest ile ön anlaşmaya varıldığını, nihai anlaşmanın birkaç içinde imzalanacağını açıkladı. Anlaşma gereği, Adria Airways’in borçlarını 4K Invest üstlenecek, şirkete 4.1 milyon Euro yatırım yapılacak, bunun 3.1 milyon Euro’sunu Slovenya hükümeti, 1 milyon Euro’sunu ise 4K Invest yapacak.

4.1 milyon Euro, Adria Airways’in büyümesi için kullanılacak, satın alma sonrası Star Alliance şemsiyesi altındaki havayolunun Slovenya, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya pazarlarına ağırlık vermesi bekleniyor. 4K Invest’in büyüyen uçuş ağıyla birlikte filoya yeni uçaklar katmayı planladığı ve şirketin yeni uçuş başlattığı Estonya seferlerini devam ettireceği belirtiliyor.

Adria Airways, hub olarak kullandığı Lübyana’dan iç ve dış hatlarda 34 noktaya haftaya 170 uçuş gerçekleştiriyor. Havayolunun filosunda iki adet Airbus A319, 6 adet  Bombardier CRJ900LR, 1 adet  Bombardier CRJ700ER ve 1 adet Bombardier CRJ200LR model uçak bulunuyor. (kokpit.aero)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.