ABD ihracatı Bursalı Doblo’nun ömrünü uzattı

ABD ihracatı Bursalı Doblo’nun ömrünü uzattı

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen Fiat Doblo, 268 milyon Euro’luk ek yatırımla, hem Amerika pazarına uyarlanarak Kuzey Amerika ve Kanada’ya...

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen Fiat Doblo, 268 milyon Euro’luk ek yatırımla, hem Amerika pazarına uyarlanarak Kuzey Amerika ve Kanada’ya ihraç edilecek hem de mevcut Doblo modeli Türkiye ve diğer pazarlar için yenilenecek.

Tofaş’ın 2014’ün ikinci yarısında üretimine başlamayı planladığı Doblo Amerika projesi kapsamında, 2014-2021 yılları arasında, yaklaşık 175 bin aracın ihraç edilmesi öngörülüyor. 2013-2015 yılları arasında tamamlanması hedeflenen yatırımla, Doblo modelinin yenileme çalışmaları da gerçekleştirilecek. Bu sayede Doblo projesinin ömrü, ilk aşamada 2018’den 2021’e kadar uzatılmış olacak.

İHRACATI ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ

2015 yılına kadar hayata geçirilecek yeni projeler için önemli altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tofaş CEO’su Kamil Başaran, şunları söyledi: “Yönetim Kurulu’ndan, Doblo modelinin yenilenmesiyle ilgili yatırım projesinin onayını aldık. Bu yatırım, özellikle Avrupa pazarlarının daraldığı bir ekonomik konjonktürde, ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmek açısından büyük önem taşıyor.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.