58 ton fazla yükleme ölüm getirdi

58 ton fazla yükleme ölüm getirdi

Adana’daki tren kazasından ihmal çıktı. 2 tonluk trene 60 ton yük bindirilince 150 kilometre hıza çıktı ve devrildi. Trendeki üç işçi öldü

Adana’nın Karaisalı ilçesinde demiryolunda elektrifikasyon işlemlerini tamamlamak ve tamir etmek üzere hareket halinde olan, arkasında iki vagon takılı haldeki iş makinesi manevra sırasında kontrolden çıktı. Bucak İstasyon’u girişine kadar yüksek hızla giden araç, viraj sırasında savruldu. 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ayrıntılarını Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Başkanı Tonguç Özkan anlattı:

Yollar boşaltıldı

“Kazanın gerçekleştiği yol çok tehlikeli ve yüzde 25 eğimli bir yol. Çalışanların durumu kumanda merkezine bildirmesiyle birlikte trafik kontroldeki arkadaşımız Emniyet yolunda karşı yönden gelen bir yük treninin geri dönmesini sağlayarak yolları boşalttı. Yaklaşık 9 kilometre 150 km hızla giden tren Bucak İstasyonu’nun girişinde bulunan makasta viraj yapınca hem araç hem de vagonlar savruldu. Burada ihmal var. Bu araçların taşıma kapasiteleri 2 ton. Arkasına bağlanan vagonların ağırlığı ise 60 ton. Taşımada görevli arkadaşlarda yetkin kişiler değil. Bu aracın bu ağırlıkla manevra yapması imkansızdı. Kumanda merkezinin kaza sırasında yapabileceği tek şey yolları boşaltmaktı. Virajı geçebilselerdi düz yola gireceklerdi ve fren sistemiyle durma şansları vardı. Ancak güzergah yolunu çok kötü ve yokuş olması kazayı kaçınılmaz kıldı.”

‘Frenlerimiz tutmuyor hemen önlem alın’

Kardeşiyle aynı şirkette çalışan Sedat Aktaş’ın ağabeyi Ayhan Aktaş, kardeşiyle beraber 5 ay önce işe girdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Kardeşim daha önce bir emlak ofisinde çalışıyordu. Sonra beraber bu işe girdik. Ben Pozantı ilçesindeki şantiyede kalıyordum. Sedat, çocuklarına ve eşine çok bağlı olduğu için evden işe gidip geliyordu. Kardeşim 3 arkadaşıyla birlikte Yenice İstasyonu’ndan vagonlarla birlikte yola çıktı. Ben de kazanın olduğu istasyonda beklemedeydim. Bir süre sonra bize ‘Frenlerimiz tutmuyor, tedbir alın’ anonsu yaptılar.Büyük gürültüyle kaza oldu. Ardından cansız bedenleriyle karşılaştık.”

GAZETEVATAN

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.