500 TL ceza da ağır vasıtaları durduramadı!

500 TL ceza da ağır vasıtaları durduramadı!

YAVUZ Sultan Selim Köprüsü'nden geçişleri zorunlu olan ağır tonajlı araçların sürücüleri, bugünden itibaren uygulanacağı duyurulan 500 TL para cezasına aldırmıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı kamyon, otobüs ve TIR'ların geçmesi yasaklandı. Ancak otoyol ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden en yüksek geçiş ücretinin 164 lirayı bulması nedeniyle bazı ağır vasıta sürücüleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden kaçak geçerek 92 lira trafik cezasını ödeyip 162 liradan kurtuluyorlardı. Karayolları Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden kaçak geçiş yapan araçlara 500 lira idari para cezası uygulanacağını bildirdi. Bugün 00.00'dan itibaren kaçak geçiş yaptığı kamera sistemlerince tespit edilen araçlara, Otoyol Ana Kontrol Merkezi tarafından Kabahatler Kanununa göre tebligat gönderileceği duyuruldu.


Uygulamanın ilk saatlerinde cezaya aldırmayan çok sayıda ağır tonajlı kamyon, otobüs ve TIR'ın sürücüleri, araçlarıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçmeye devam etti. 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde sürücülerin, FSM ve Şehitler Köp. Geçme Yasağı Olan Kamyon Kamyonet ve Otobüslere 17.10 2016'dan itibaren 500 TL ceza kesilecektir. yazısıyla uyarıldıkları da görüldü.

DHA

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.