3 şehitli kazayı yapan gemi tam yol seyrine devam etmiş

3 şehitli kazayı yapan gemi tam yol seyrine devam etmiş

Marinetraffic.com sitesi AIS Kayıtlarına göre bu sabah 08:20 sularında Sahil Güvenlik 25 adlı Kaan sınıfı botla çarpışarak 3 denizcimizin şehit olmasına neden olan Tolunay adlı geminin kazadan sonra hiç hız kesmeyerek tam yol devam ettiği görülüyor.

Marinetraffic.com sitesi AIS Kayıtlarına göre bu sabah 08:20 sularında Sahil Güvenlik 25 adlı Kaan sınıfı botla çarpışarak 1 denizcimizin şehit olmasına 4 denizcimizin yaralanması  kazasına karışan Tolunay adlı geminin kazadan sonra hiç yol kesmeyerek tam yol devam ettiği görülüyor. 

AIS Kayıtlarına göre Marmara yönünden gelen geminin önce Adaların Güney-Batı bölümünde bir tur attığı daha sonra ise Boğaz geçişine yöneldiği görülüyor. 

Gemi Boğaz geçişine başlamasıyla birlikte 10 knots ile 9,7 knots arasında değişen hızlarda seyrediyor. Hemen Sarayburnu önlerinde Kaan sınıfı hızlı botlardan 25 numaralı bot ile çarpışıyor. 25 numaralı bot geminin Bulb tabir edilen mahmuz kısmına çarpıyor ve çarpışmanın şiddetiyle alabora olurken gemi hiç bir şey olmamış gibi tam yol 9,8 knots hızla seyrine devam ediyor. 

Tolunay adlı Sierra Leone bayraklı gemi daha sonra Büyükdere önlerinde durdurularak burada demirletiliyor. 

Kaan sınıfı hücümbotlar yüksek hızları ile biliniyor. Bu hücümbotlar 60 knots hıza kadar çıkabiliyor. 

DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum