3. Havalimanına çalışan kamyona mazot 1.5 lira

3. Havalimanına çalışan kamyona mazot 1.5 lira

Muhalefetin ‘çiftçiye 1.5 TL mazot’ vaadine karşı çıkan iktidarın, üçüncü havaalanı inşaatı yapan firmalara ucuz mazot verdiği iddia edildi.

Muhalefetin ‘çiftçiye 1.5 TL mazot’ vaadine karşı çıkan iktidarın, üçüncü havaalanı inşaatı yapan firmalara ucuz mazot verdiği iddia edildi. Airporthaber.com’un iddiasına göre inşaatta çalışan kamyonlara mazot 1.5 TL’den ÖTV’siz veriliyor.

Meydan Gazetesi'nin haberine göre, muhalefetin ‘çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğiz’ vaadine karşı çıkan iktidarın, üçüncü havalimanı ihalesini alan firmalara tanıdığı bir ayrıcalıkla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. airporthaber.com yayın yönetmeni Ali Kıdık’ın iddialarına göre, çiftçi mazotu 4 liradan kullanırken, üçüncü havalimanı inşaatı yapan firmalara mazotun 1.15 liradan verildiği belirtildi. Kıdık’ın haberine göre inşaatta çalıştırılan kamyonların kullandığı mazottan ÖTV alınmıyor. Daha önce de ihaleyi alan Cengiz-Limak-Kalyon-Mapa-Kolin ortak girişim grubuna yönelik devlet tarafından sağlanan kredi garantisi gündem oluşturmuştu.

ÖZEL JETİ, YATI, GEMİSİ OLAN ÖTV'DEN MUAF

Üçüncü havalimanı inşaatında çalışan kamyonlara mazotun 1.15 liradan verildiğini iddia eden Ali Kıdık, ‘Üçüncü havalimanına skandal ayrıcalık’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı: “Skandal oluyor, ayrımcılık oluyor, kayırmacılık oluyor. Üçüncü havalimanını yapan firmaların araçlarına alınan yakıtlar ÖTV’siz veriliyor. Yüzlerce kamyonun çalıştığı havalimanı inşaatının yakıtı 1.15 TL’den alınıyor. Yanlış duymadınız 1.15 TL. Havayolu şirketleri, özel jet sahipleri, ticari yatlar, yolcu ve yük taşıyan gemiler, hizmet ve balıkçı gemileri ÖTV’den muaf. Havacılık hariç, diğer ÖTV’siz yakıt kullanan deniz taşımacılığına ayrıcalık 2003 yılında getirildi getirilmesine de üçüncü havalimanı için böyle bir karar var mı açıkçası ben bilmiyorum.”

LİMAK'TAN AÇIKLAMA YOK

Konuyla ilgili ortaya atılan iddiaları sormak için Limak Holding'i aradık. Fakat konuyla ilgili bir bilgi verilmeyerek mail yoluyla irtibata geçmemizi istediler. Attığımız mail’e ise Limak Holding’den herhangi bir cevap gelmedi. Üçüncü havalimanı ihalesinin diğer ortakları da sessizliğini koruyor. İhalenin diğer ortakları Cengiz, Kalyon, Mapa ve Kolin şirketleri de kamuoyuna konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadılar.

3.KÖPRÜ İNŞAATINDAKİ ARAÇLARA DA ÖTV'SİZ MAZOT

Üçüncü havalimanını yapan firmaların ne tür bir ayrıcalığı olduğunu soran Kıdık, “Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen, Antalya, Bodrum, Dalaman, Zafer, İzmir Adnan Menderes, Ordu-Giresun ve daha birçok havalimanı çalışmaları esnasında neden ÖTV'siz yakıt kullandırılmadı? Çiftçinin bile mazotu 4 TL'den aldığı düşünülürse üçüncü havalimanının ayrıcalığı nereden geliyor” dedi. Kıdık ayrıca sadece üçüncü havalimanında değil, üçüncü köprü ve çevre yolları yapımındaki tüm araçların da ÖTV'siz yakıt kullandığı bilgisini paylaştı.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_ucuz-mazot-ciftciye-yok-cengize-var_2295343.html

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.