15 kilometrelik rüşvet kuyruğu

15 kilometrelik rüşvet kuyruğu

Bulgaristan rüşvet operasyonu yaptı, Türk kapılarında kilometrelerce TIR kuyruğu oluştu.

Bulgaristan'ın sınır kapılarında düzenlediği rüşvet operasyonu ardından 35 gümrük çalışanının gözaltına alması üzerine, gümrüklerinde çalışan personelin azalması nedeniyle Türkiye’den Bulgaristan’a geçiş yapmak için 3 günden bu yana bekleyen TIR’lar Kapıkule Sınır Kapısı’nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 8 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç ürünlerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısına gelen TIR’lar 15 kilometre kuyruk oluşturdu. Edirne’den Bulgaristan’a açılan diğer Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda TIR kuyruğu 8 kilometreyi buldu. Türk yetkilileri Türk tarafında geçişlerde herhangi bir sorun olmadığı sorunun Bulgaristan’da yaşanan rüşvet operasyonundan kaynaklandığı söyledi.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerine yüklerini götürmek için bekleyen TIR şoförleri Bulgaristan’ın Kapıkule Sınır Kapısı’nda Kapitan Adreoo ve Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısında bulunan Lesova Sınır Kapısı’nda geçişlerin ağır olmasından şikayetçi. Türk yetkililerin bu soruna bir an önce çare bulması gerektiğini söyleyen TIR şoförleri 3 gündür aç susuz kuyrukta beklemekten dolayı perişan olduklarını dile getirdiklerini söyledi.

Gaziantep'den yüklediği fıstık yükünü Sırbistan'a götürmek üzere yola çıktığını ve 3 gün önce Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruğa girdiğini anlatan Ömer Sert, "Kuyruğa 3 gün önce 17'nci kilometreden girdim. Bulgaristan yaşanan rüşvet operasyonu neredeyse kapılardan geçişleri tamamen durdurdu. Burada 3 gündür aç susuz bekliyoruz. Yetkililer buna bir çare bulsun çektiğim rezillik bitsin" diye konuştu.

Kapıkule Sınır Kapısı’na 4 gün önce gelip kuyruğa girdiğini belirten Mevlüt Güral, 4 günden buyana burada beklediğini belirterek, "Kaçaklar gece TIR’larımıza gizlice binecek diye korktuğumuz için uyuyamıyoruz. Burada yemek ve diğer ihtiyaçlarımızı giderecek hiçbir tesisi yok. Yetkilerin bir an önce bu soruna çare bulmasını istiyoruz" dedi. Bulgaristan’dan Türkiye tarafına geçen TIR şoförleri Bulgaristan tarafından Türkiye’ye giriş yapmak isteyen TIR’ların da Türk tarafından daha uzun kuyruklar oluşturduklarını söyledi.
(Milliyet)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.