11 saatlik yol 2 saate düşüyor

11 saatlik yol 2 saate düşüyor

Bakan Ahmet Arslan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde altyapı işlerinde şu ana kadar yüzde 70 ilerleme kaydedildiğini belirterek, projenin Yerköy-Sivas arası elektromekanik sistemler ve üstyapı ihalesinin 6 Ekim'de yapılacağını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Sivas YHT Hattı Elmadağ Şantiyesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin 79 milyon sayesinde püskürtülmesiyle millet ruhunun tüm dünyaya ispatlanmış olduğunu vurgulayan Arslan, "Bizim işimiz şantiyelerde olmak. Bizim işimiz yanlış insanların yanlışlık içinde olduğu 15 Temmuz'dan sonra ülkemizin işlerinin aynı hızla devam ettiğini göstermek. Kim hangi hainliğe kalkışırsa kalkışsın, bu ülkenin kalkınmasının, büyümesinin, ekonomisinin olmazsa olmazı ulaştırma altyapı projelerimizde dünden daha hızlı çalışmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Arslan, demiryolu sektörünün 1950'lerden sonra 50 yıl boyunca ihmal edildiğini anımsatarak, yaklaşık 14 yıldır olağanüstü hızla yatırım kullanma ömrü çok uzun olan demiryolu sektörünü geliştirme gayretinde olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.